Externe

VIDEO/ Arestovici intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din Ucraina: „Dacă Zelenski nu va candida, va trebui să o fac eu”

Dacă actualul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, decide să nu candideze pentru un al doilea mandat, atunci actualul consilier al Oficiului Președintelui Alexei Arestovici își va depune candidatura la viitoarele alegeri prezidențiale. Această declarația a fost făcută în cadrul unui interviu cu jurnalistul ucrainean Dmitri Gordon, transmite Replicamedia.md.

Fiind întrebat despre viitoarea sa carieră politică, Arestovici a răspuns în modul următor:

„Acum voi spune ceva ce nu am spus nimănui până acum. Toată lumea vorbește despre ratingul meu oarecum mare. Dar ratingul meu este ratingul președintelui. Nu mă despart niciodată de președinte. Nu induc niciodată în eroare oamenii cu care lucrez. (…) Dacă el Zelenski merge pentru un al doilea mandat, nu mă voi implica, dacă nu candidează – va trebui să o fac eu. Înțeleg asta ca o oportunitate de a face ceva bun pentru oameni și nu ca o oportunitate de a monetiza ratingul”, a explicat consilierul ucrainean.

De asemeena, în cursul conversației, el a negat zvonurile potrivit cărora „el și consilierul președintelui Mihail Podoliak plănuiesc să creeze un partid politic cu care să ajungă în Rada Supremă”.

De când Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie 2022, Alexei Arestovici ține briefing-uri zilnice despre situația actuală privind războiul, în calitate de consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *