Internațional

VIDEO. Armata israeliană: Hamas a folosit în asalt vehicule deghizate în mașini ale poliției israeliene. Teroriștii au reușit să ducă vehicule militare israeliene, inclusiv jeep-uri înarmate, înapoi în fâșie

Forțele de apărare israeliene au declarat marți, că analizele lor preliminare au arătat că Hamas avea aproximativ 20 de vehicule deghizate pentru a părea israeliene, care au fost folosite pentru a transporta teroriștii în Israel la începutul atacului lor criminal, transmite Ynetnews.com și G4media.ro.

Printre vehiculele folosite de teroriști se numără unele care erau marcate ca aparținând unor comandanți de rang înalt ai Hamas, vehicule Savannah mari pentru transportul unui număr mare de teroriști, cel puțin opt motociclete de teren care au fost printre primele care au încălcat frontiera și au preluat controlul asupra bazelor FDI și între cinci și șase camionete pentru incursiuni ulterioare.

Teroriștii au folosit vehicule deghizate în mașini ale poliției israeliene, cu care au planificat incursiuni mai departe sau au încercat să ajungă mai adânc în țară. Aceste vehicule erau echipate cu lumini de poliție albastre.

Într-un caz, un vehicul aparținând teroriștilor Hamas a fost capturat de forțele IDF cu un turist francez care fusese răpit de la o petrecere rave în sudul Israelului, ascuns în compartimentul de marfă. Încă nu este clar câte alte vehicule a reușit Hamas să ducă înapoi în Fâșia Gaza, dar succesul său a fost atât de mare încât a reușit să captureze cel puțin trei jeep-uri blindate ale FDI, dotate cu echipamente de comunicare avansate.

Majoritatea armelor și echipamentelor militare cu care s-au infiltrat forțele Hamas nu au fost folosite, deoarece teroriștii au fost uciși în prealabil. De exemplu, la festivalul de muzică de lângă Kibbutz Re’im, forțele de securitate au găsit zeci de mine claymore, sute de încărcătoare de muniție umplute și zeci de grenade de mână de fabricație sovietică. Acest lucru a determinat forțele să creadă că Hamas plănuise să ucidă mult mai mulți israelieni.

Totuși, acesta nu a fost scopul final al operațiunii Hamas. În primele ore ale incursiunii, forțele Hamas au instalat baraje rutiere cu camionetele lor la intersecții cheie în zonele din jurul comunităților din sudul Israelului, ceea ce a împiedicat forțele să se deplaseze în așezările în care au avut loc masacrele majore.

Forțele FDI și de poliție au fost nevoite să se angajeze în lupte prelungite cu teroriștii care au blocat intersecțiile. La fiecare astfel de blocaj rutier, teroriștii erau în avantaj și dispuneau de mai multe unități antitanc pentru a ținti vehiculele blindate care încercau să întărească forțele de securitate israeliene.

Forța de elită a Hamas era formată din 60 de teroriști, iar după ce aceștia au raportat succesul lor în capturarea pozițiilor FDI și a așezărilor israeliene, un număr semnificativ de aproximativ 600 de teroriști suplimentari s-au răspândit în alte locații din sud. Cifrele exacte sunt încă necunoscute de către FDI, deoarece este posibil ca sute de teroriști să mai trebuiască să se ocupe de ei, dar armata estimează că numărul acestora ar putea crește, având în vedere numărul de vehicule pe care le-au folosit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *