InternaționalRăzboi

VIDEO/ Armata ucraineană a lichidat un colaboraționist din Starobilsk: „A murit un trădător”

Forțele armate ucrainene a publicat o înregistrare video cu lichidarea dramatică a unui colaboraționist al forțelor de ocupație rusești în orașul Starobilsk din regiunea Lugansk.

Laișev, un fost polițist numit de autoritățile de ocupație în funcția de șef al unui serviciu din cadrul ministerului de Interne al așa-zise Republici Populare Lugansk (RPL) pentru orașul Starobilsk.

Ministerul pentru Situații de Urgență al RPL a anunțat la rândul său că un SUV Toyota Land Cruiser „a luat foc” în Starobilsk după ce „proprietarul mașinii străine a ieșit dintr-un centru comercial aflat în apropiere, a intrat în mașină și a demarat”.

Astfel, pretinsul minister înființat de autoritățile de ocupație a afirmat că bărbatul a fost dus la urgențe de un trecător și că a fost spitalizat cu arsuri pe 90% din suprafața corpului.

Locuitorii din Starobilsk au ieșit în fața tancurilor rusești

Deși probabil un nume uitat după 6 luni de război, acest oraș din estul regiunii Lugansk a fost scena unora dintre cele mai puternice lupte din primele zile ale invaziei declanșate de Vladimir Putin pe 24 februarie, imagini apocaliptice cu urmările confruntărilor fiind pe larg distribuite pe platformele social media.

Tot în Starobilsk, ucrainenii de rând s-au pus în fața coloanelor de tancuri și blindate rusești, încercând să le oprească cu mâinile goale la începutul lunii martie. Alții, acoperiți cu steaguri ale Ucrainei sau steagul UE, au strigat: „Plecați acasă!” sau „Starobilsk e Ucraina”.

Deși orașul a fost în cele din urmă ocupat, locuitorii au ieșit timp de mai multe zile să protesteze împotriva forțelor de ocupație, confruntând direct soldații ruși.

Ocupanții ruși au reușit să cucerească regiunea Lugansk abia după încă 4 luni de lupte grele, ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu anunțând pe 3 iulie căderea Liscianskului, ultimul oraș important din această regiune aflată în estul Ucrainei.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *