ActualitateExterne

VIDEO Armata ucraineană folosește un nou sistem militar pentru a contracara ‘roiurile de drone’

Ucraina a început să desfășoare sistemele militare de apărare antiaeriană Skynex donate de germani, conform Newsweek.

Berlinul a livrat Ucrainei două sisteme Skynex împreună cu muniție. Primul sistem de apărare aeriană Skynex a fost livrat forțelor armate ucrainene în 2023, potrivit producătorului sistemului, Rheinmetall. Guvernul german a indicat că al doilea sistem a ajuns la sfârșitul lunii aprilie. Skynex este un sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune. Rheinmetall descrie sistemul ca fiind deosebit de potrivit pentru „contexte cu rază foarte scurtă de acțiune în care rachetele ghidate sunt ineficiente”.

Ucraina a făcut lobby de mult timp pentru sistemele de apărare aeriană din partea aliaților săi occidentali, în principal pentru sistemul Patriot fabricat din Statele Unite, care este considerat standardul de aur al apărării aeriene,

„Inamicul ne atacă cu bombe și rachete non-stop, efectuează recunoașteri aeriene și ne atacă cu drone în fiecare noapte”, a spus comandantul forțelor aeriene ucrainene, Mykola Oleshchuk.

Eficient împotriva „roiurilor” ruse

Skynex este „deosebit de eficient împotriva roiurilor de drone datorită muniției sale Advanced Hit Efficacy and Destruction (AHEAD)”, a declarat Guy McCardle, directorul general al Special Operations Forces Report (SOFREP) pentru Newsweek.

Muniția de 35 mm AHEAD trasă ca parte a Skynex este „considerabil mai ieftină decât sistemele bazate pe rachete ghidate comparabile” și nu poate fi influențată de măsurile de război electronic după ce este trasă, spune Rheinmetall.

Deși se mișcă lent, dronele pot fi dificil de detectat și pot copleși apărarea antiaeriană echipată cu rachete interceptoare scumpe atunci când un număr mare converg pentru a ataca un punct.

„Roiul este o metodă foarte sofisticată de a ataca o țintă specifică”, a declarat anterior Uzi Rubin, cercetător senior la Institutul pentru Strategie și Securitate din Ierusalim și Centrul Begin Sadat pentru Studii Strategice, pentru Newsweek .

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *