ActualitateInternațional

VIDEO/ Arnold Schwarzenegger acuză Europa că plătește războiul Rusiei împotriva Ucrainei: „Avem mâinile pătate de sânge”

În cadrul unui summit de mediu pe care l-a înființat în urmă cu câțiva ani, actorul american Arnold Schwarzenegger a ținut un discurs dur la adresa Europei. Actorul de origine austriacă a declarat că, din cauza dependenței față de gazul rusesc, Europa practic plătește războiul pe care Rusia l-a declanșat împotriva Ucrainei.

Arnold Schwarzenegger a arătat în cadrul unui discurs la Austrian World Summit că Rusia a primit de la Europa mult mai mulți bani pentru combustibilul livrat decât a cheltuit pe rachetele lansate împotriva Ucrainei, spunând că Occidentul are „mâinile pătate de sânge”. De asemenea, actorul susține că există tehnologia pentru a renunța la dependența de combustibilii fosili.

„Suntem cu toții oripilați de imaginile pe care le vedem la știri în fiecare seară. Dar haideți să fim sinceri cu noi înșine. Cele 1.300 de rachete pe care Ruaia le-a lansat asupra orașelor ucrainene în primele două luni de război costă 7,7 miliarde de euro. E mult. Dar, în aceeași perioadă de timp, Europa a trimis în Rusia 44 de miliarde de euro pentru combustibil. Deci, normal, rușii sunt supărați că pierd atât de mulți soldați și echipamente, tancuri, avioane și așa mai departe. Dar în același timp își spun «Hei, măcar nu trebuie să plătim pentru acest război. Europenii ne trimit banii. Ei plătesc războiul». Indiferent cum privim lucrurile, avem mâinile pătate de sânge, pentru că finanțăm războiul. Trebuie să nu ne mai mințim singuri. Avem toată tehnologia necesară pentru a lăsa combustibilii fosili în urmă”, a declart actorul la Austrian World Summit, o reuniune anuală de mediu pe care el a fondat-o, prin organizația The Schwarzenegger Climate Initiative. 

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *