CSI / Rusia

VIDEO. Atac cu dronă la un aerodrom din regiunea rusă Kursk, aproape de granița cu Ucraina

Un rezervor de petrol a luat foc în urma unui atac cu drone asupra unui aerodrom din regiunea rusă Kursk. Despre acets lucru a declarat marți, 6 decembrie, guvernatorul local, la o zi după ce Rusia a acuzat Ucraina de atacuri îndrăznețe cu drone asupra a două aerodromuri militare aflate în interiorul teritoriului rusesc, transmite Reuters și Hotnews.

”Nu au existat victime. Incendiul este localizat. Toate serviciile de urgență lucrează la fața locului”, a declarat Roman Starovoyt, guvernatorul regiunii, pe canalul său de Telegram.

Reuters nu a reușit să verifice imediat aceste informații. Menționăm că regiunea se învecinează cu Ucraina.

Pe rețele de socializare au început să apară imagini care ar fi din regiunea Kursk.

Menționăm că luni, 5 decembrie, au avut loc explozii misterioase la două baze aeriene rusești aflate la mare distanță de linia frontului, ceea ce ridică posibilitatea ca Kievul să fi găsit o modalitate de a ținti bombardierele rusești cu rază lungă de acțiune folosite în atacurile împotriva infrastructurii Ucrainei, relatează sursele citate.

Rusia susține că atacul ucrainenilor a fost executat cu drone sovietice și că cel puțin trei persoane au murit în urma loviturilor.

Deocamddată, nu este clar ce fel de drone ar fi folosit Ucraina, dacă au fost unele de tip TU-141 de origine soviectică, așa cum susțin unii oficiali ruși, sau dacă au fost drone noi concepute de Ucraina despre care se spune că ar avea o rază de acțiune de 1.000 de kilometri.

În imagini se vede cel puțin un bombardier strategic Tu-22M3, avion care avea montat sub aripă cel puțin o rachetă de crozieră Kh-22.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *