ActualitateExterne

Video Atac puternic rusesc în Ucraina cu peste 100 de rachete balistice și de croazieră

Comandantul Forţelor Aeriene ale Ucrainei, Mikola Oleşciuk, a raportat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Rusia a lansat un nou atac masiv asupra teritoriului ucrainean.

Potrivit lui Oleşciuk, ocupanţii ruşi au folosit 100 de rachete și drone, peste 80 dintre acestea fiind doborâte de apărarea antiaeriană a Ucrainei. În respingerea atacului, au fost implicate avioane de luptă, unități de rachete antiaeriene, grupuri mobile de foc și echipamente de război electronic, relatează RBC citat de Rador Radio România.

Armata ucraineană a reuşit să distrugă 81 de ținte aeriene ruseşti: 30 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555, patru rachete de croazieră Kalibr, o rachetă de croazieră Iskander-K şi 46 de drone Shahed-131/136.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, ocupanții ruși au lansat un puternic atac aerian asupra infrastructurii critice din diferite regiuni ale Ucrainei. Rusia a lansat, în total, 53 de rachete de diferite tipuri și 47 de drone de atac: 35 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555, patru rachete balistice Iskander-M, o rachetă de croazieră Iskander-K, 10 rachete de croazieră Kalibr şi trei rachete Kh-59/Kh-69.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *