CSI / RusiaRăzboiROMÂNIAUcraina

VIDEO. Atacul Rusiei în portul Izmail, filmat în miez de noapte din România. Bombele au lovit la câțiva kilometri de orașul Tulcea

Moscova a lansat în noaptea de 1 spre 2 august drone ”Shahed” din Marea Neagră spre mai multe puncte din regiunea Odesa.

O parte dintre acestea au zburat de-a lungul estuarului Deltei Dunării și au lovit portul Izmail, la câteva sute de metri de frontiera României. Distanța în linie dreaptă între portul Izmail și orașul Tulcea este de aproximativ 15 kilometri.

Nu este clar în acest moment dacă dispozitivele explozive nu au traversat și spațiul aerian al României în traiectoria spre complexul portuar administrat de Ucraina.

Izmail este un port-cheie al Ucrainei după blocada impusă de Rusia în Marea. De acolo, grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanţa pentru a fi trimise mai departe.

De altfel, în cursul zilei de duminică, 30 iulie, trei nave de marfă supravegheate de avioane NATO au trecut de blocada navală a Rusiei din Marea Neagră și au ancorat în portul ucrainean Izmail.

Practic, atacul Rusiei a venit la scurt timp după ce navele comerciale au ajuns în port.

„În cursul nopţii, inamicul a îndreptat drone de atac spre sudul regiunii Odesa. În urma atacului, au izbucnit incendii la instalaţiile portului şi infrastructurii industriale din regiune, iar un lift a fost avariat. Toate serviciile relevante lucrează la faţa locului”, a anunţat guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper

Nu au fost raportate victime, a precizat guvernatorul.

„Ţinta evidentă a inamicului a fost infrastructura portuară şi industrială a regiunii. Forţele de apărare aeriană au lucrat neobosit timp de aproape trei ore”, a anunţat armata ucraineană.

Imaginile arată că a fost avariat un depozit de grâne și a fost distrus un rezervor de combustibil.

Deflagrațiile au fost surprinse dintr-o localitate situată pe malul românesc al Dunării.

De asemenea, daunele provocate de explozii au fost filmate de un ofițer român aflat la comandă pe un vas ancorat în portul Izmail.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *