Actualitate

(VIDEO) Atenţie! Produse expirate în Fidesco, Green Hills, IMC Market, Linella, Fourchette

Poliţia a depistat recent într-un depozit al firmei Octopus Prof, produse alimentare conservate cu termenul de valabilitate expirat. Şeful Direcţiei de investigare a fraudelor, Vitalie Briceag a declarat astăzi, la o conferinţă de presă, că oamenii legii au surprins săptămâna trecută, muncitori care răzuiau datele ce indică termenul de valabilitate şi imprimau alte date. "Poliţia a efectuat percheziţii autorizate şi în magazinele din Chişinău, Bălţi şi Cahul. Produse cu termenul modificat au fost descoperite în cele mai mari centre comerciale din oraş: Nr. 1, Fidesco, Green Hills, IMC Market, Linella, Fourchette, Kvint. În oraşul Cahul au fost găsite produse în valoare de 70 de mii de lei, iar în Bălţi – 480 mii lei. În total, valoarea produselor depăşeşte cifra de 3 milioane de lei", a spus V. Briceag. 

Potrivit şefului Direcţiei de investigare a fraudelor, firma căreia aparţin depozitele primea venituri mari în urma realizării produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat. "Unele produse aveau termenul expirat încă în anii 2006-2007. Produsele urmau să fie vândute sau donate orfelinatelor şi instituţiilor preşcolare la sărbătorile de Crăciun", a spus Vitalie Briceag. "Întreprinderile date acţionează pe cont propriu. Ele au obligaţiuni faţă de stat şi cetăţeni cu care au relaţii contractuale. Instituţiile de forţă nu sunt obligate să verifice stocurile depozitelor", a explicat Briceag. 

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal în baza art. 361 al Codului Penal şi urmează a fi deschisă încă o cauză penală pe faptul înşelării clienţilor. Persoanele culpabile de aceste infracţiuni riscă până la 5 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 200 la 1000 unităţi convenţionale cu privarea dreptului de a ocupa o anumită funcţie sau a desfăşura o anumită activitate pe o perioadă de la 2 la 5 ani.

Sursa Video: MAI

Timpul.md (N.G.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *