Social

VIDEO. Atenție, șoferi și pietoni! Poliția testează un nou sistem inovativ. Vezi cum vor fi documentate încălcările rutiere

Inspectoratul General al Poliției anunță că își consolidează capacitățile de digitalizare, prin implementarea sistemului inovativ „EUNOMIA TRAFFIC”, care vine să perfecționeze procesul de documentare a încălcărilor rutiere, fără implicarea polițiștilor, scrie Realitatea.md.

Mașina inteligentă este dotată cu cititor de numere și cameră de 360 grade, ceea ce permite constatarea tehnică și științifică a abaterilor comise în trafic din ambele sensuri de circulație, prin monitorizarea și scanarea numerelor de înmatriculare ale unităților de transport din trafic, iar ulterior fixarea automată a acestora. 

Sistemul poate constata:

  • depășirea limitei de viteză
  • neacordarea priorității legale pietonilor
  • purtarea convorbirilor telefonice în timpul deplasării
  • încălcarea regulilor de oprire și staționare a vehiculelor
  • provocarea situațiilor accidentare
  • identificarea mijloacelor de transport care nu au fost supuse inspecției tehnice periodice 
  • automobilele aflate în căutare, dar și alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. 

Sistemul a fost preluat în vederea sporirii capacității Poliției de monitorizare a respectării regulamentului circulației rutiere de către participanții la trafic, dar și dezvoltarea practicilor europene privind constatarea contravențiilor.

Mașina inteligentă va fi testată pe o perioadă de două luni. La intervale periodice de timp, IGP va prezenta statistica încălcărilor constatate în trafic.

Participații la traficul rutier sunt îndemnați să se deplaseze regulamentar pentru a nu fi subiecți ai documentării digitale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *