Social

VIDEO. Au încercat să ajungă ilegal din R. Moldova în România: Doi străini, reținuți de Poliția de Frontieră

Un pakistanez și doi nigerieni au încercat să ajungă ilegal din Republica Moldova în România, însă au fost prinși de oamenii legii.

Potrivit informațiilor, primul incident a fost consemnat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești, unde patrula mobilă a depistat doi cetățeni străini în apropierea râului Prut.

„Persoanele au fost reținute și transportate la sediul Sectorului pentru stabilirea identității. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au constatat că sunt cetățeni ai Republicii Federale Nigeria, ambii în vârstă de 23 de ani. Din declarații s-a aflat că aceștia intenționau să ajungă în România și ulterior în Germania, deși nu dețineau niciun document asupra lor”.

Apoi, cel de-al doilea caz a fost înregistrat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției e Frontieră Stoianovca.

„Prin intermediul sistemului fix de observare a fost depistată o persoană suspectă, cu rucsac în spate, care se deplasa paralel cu malul Prutului. Ajuns la podul feroviar acesta căuta posibilități de a trece frontiera de stat. Pentru identificarea și reținerea persoanei respective a fost orientată grupa operativă de intervenție”, spun responsabilii.

La scurt timp, persoana a fost reținută și stabilită cetățenia acestuia –  Republica Islamică Pakistan. La audieri, străinul a comunicat că intenționa să ajungă în una din țările europene, cu scop de muncă.

În continuare au loc cercetări pe ambele cazuri, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *