Social

VIDEO. Au încercat să introducă ilegal în România 240 de mii de țigări: Tată și fiu, trimiși în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Sud, anunță trimiterea în judecată a doi bărbați învinuiți de tentativă de contrabandă cu țigări. Învinuiții sunt tată și fiu și sunt domiciliați în Ialoveni și Chișinău. La sfârșitul lui ianuarie curent, aceștia au încercat să introducă ilegal în România 240.000 de țigări, scrie Jurnal.md.

Cei doi s-au îndreptat spre frontiera română de la Cahul, cu două mașini diferite, cu numere de înmatriculare din România. Într-una din ele, feciorul a camuflat 50.000 de țigări cu filtru, în bara de protecție; iar în cealaltă mașină, tatăl a camuflat în podeaua dublă altele 190.000 de țigări. Acestea erau împachetate atât în saci, cât și în cutii de carton.

Încercarea ilegală de contrabandă a celor doi a fost depistată, ambii fiind reținuți. Ulterior investigațiilor comune cu ofițerii INI, procurorii PCCOCS, oficiul „Sud” i-au trimis pe ambii pe banca acuzaților. Potrivit Codului penal, contrabanda cu mărfuri accizate comisă de două sau mai multe persoane, în așa cantități, se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 10 ani.

Urmare a capturii, cele 240.000 țigări au fost indisponibilizate, iar cele două mașini folosite pentru tentativa de contrabandă constituie corpuri delicte anexate la dosar. Acum, urmează ca Judecătoria Cahul să se pronunțe, timp în care potrivit legii cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției, precizează PCCOCS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *