ActualitateExterne

VIDEO| Avioane staționate în România au doborât dronele iraniene care atacau Israelul (Surse)

Avioanele staționate în România au participat la contracararea atacurilor lansate din Iran către Israel. Avioanele de luptă ale Marii Britanii, care sunt staționate în România, au fost trimise în Orientul Mijlociu încă de vineri.

Patru din cele șase avioane Eurofighter Typhoon staționate în România au fost puse în alertă și au plecat, încă de vineri, spre Orientul Mijlociu, informează surse militare.

Acestea au participat la misiunea comună Israel-SUA-Marea Britanie și Franța, prin care au doborât dronele și rachetele lansate din Iran.

Premierul britanic Rishi Sunak a confirmat faptul că avioanele britanice au participat la misiuni de luptă pentru apărarea Israelului.

„Aceasta a fost o escaladare periculoasă și inutilă pe care am condamnat-o în termenii cei mai fermi. Mulțumită unui efort internațional coordonat, la care a participat și Marea Britanie, aproape toate aceste rachete au fost interceptate, salvând vieți nu doar în Israel, ci și în țările vecine, cum ar fi Iordania”, a declarat premierul britanic.

Duminică, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a anunţat că Franţa şi Regatul Unit se numără printre ţările care au ajutat Israelul să se apere de atacul fără precedent lansat de Iran în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică. Hagari a subliniat că Israelul şi ţările aliate „au dejucat” atacul iranian împotriva teritoriului său şi au interceptat „99% dintre tirurile” cu rachete şi drone.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *