Social

VIDEO. Bălțiul, cuprins de fum și cenușă. Arde stufăria de pe marginea Răutului

Joi, Bălțiul a fost cuprins de fum după ce stuful de pe marginea râului Răut a luat foc. În mai puțin de o oră, focul a nimicit jumătate din stufărie. Din cauza vântului, flăcările se răspândeau cu repezime, astfel apropiindu-se de casele oamenilor. Incendiul a fost localizat de pompierii, care luptă pentru a stânge focul, transmite TVN.md.

Acest bărbat locuiește pe malul Răutului, acesta spune că astfel de incendii au devenit o obișnuință pentru localnici, iar de vină s-ar face lipsa tomberoanelor, pentru că cei care se plimbă pe malul râului aruncă chiștoacele și alte resturi în stufărie.  

„De cât timp arde deja, când ați observat dumneavoastră? – Vreo 40 de minute, pompierii au venit deodată. – Dumneavoastră spuneți că locuiți alături, cum oamenii își asigură siguranța? Cosesc de-a lungul gardului, fiecare gospodar cosește stuful, iarba. –Cum am putea să luptăm cu aceste fenomene? – Să reinstalăm tomberoanele pentru gunoi și e de dorit să fie mai multe. Este un sector mare, dar tomberoane nu-s.”

Apelul la Serviciul Unic de Urgență 112 a fost efectuat la ora 10 și 27 de minute.

 „La fața locului, pentru localizarea și lichidarea incendiului lucrează un echipaj de salvatori și pompieri. Incendiul este localizat de a lungul Râului Răut, în apropiere de strada Strîi din municipiul Bălți. Echipajul de salvatori și pompieri lucrează la fața locului. În acest sens, IGSU atenționează repetat oamenii să nu dea foc vegetației uscate, stufărișurilor și gunoiului menajer”, a declarat Liliana Pușcașu, șefa Direcției relații cu publicul IGSU, MAI.

Astfel, potrivit ultimelor informații, în ultimele 24 de ore salvatori și pompierii din zona de nord a țării, din mun. Bălți, au intervenit în patru misiuni de lichidare a incendiilor de vegetație. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *