RăzboiUcraina

VIDEO. Bătălia pentru Donbas este „una dintre cele mai digicile. Dureroasă și dificilă”, declară președintele Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a subliniat că armata sa este angajată într-o luptă „dureroasă şi dificilă” împotriva rușilor în regiunea Donbas, unde se afla oraşul Bahmut, relatează duminică AFP și Hotnews.

„Aş dori să aduc un omagiu special curajului, puterii şi rezistenţei soldaţilor care luptă în Donbas”, a declarat duminică, 5 martie, liderul de la Kiev, în declaraţia sa zilnică, adăugând că a fost „una dintre cele mai dificile bătălii. Dureroasă şi dificilă”.

Astfel, în pofida unei importanţei strategice contestate de experţi, orașul Bahmut a devenit un simbol al luptei pentru controlul regiunii industriale Donbas, care are în componenţă Lugansk şi Doneţk.

Rusia a anexat-o fără să fi preluat vreodată controlul total asupra ei.

De asemenea, președintele Ucrainei le-a mulţumit trupelor armate ucrainene, care „au respins asalturile, au distrus ocupantul, au slăbit poziţiile şi logistica inamicului şi ne-au protejat graniţele şi oraşele”.

„Mulţumesc întregii armate, gărzilor, grănicerilor care ne apără statul în jurul Bahmut, Vuhledar, Avdiivka, Siversk, Svatove, Liman şi Zaporijie”, a adăugat el.

Menționăm că armata lui Putin suferă pierderi colosale în lupta pentru Bahmut, oraş din estul Ucrainei, a declarat, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, pentru cotidianul german Bild, preluat de Dpa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *