Actualitate

VIDEO BOMBĂ! Stoianoglo către Platon: „Salut, Veaceslav” / Platon îi răspunde zâmbind: „Bună, Alexandr Dmitrivici”. Cum comentează Procuratura și avocatul lui Platon

Din imagini, se poate observa cum la intrarea în încăperere, Procurorul General Stoianoglo merge și se salută cu V. Platon, căruia i se adresează cu: „Salut, Veaceslav!”. În replică, Platon, cu zâmbetul pe buze spune: „Bună, Alexandr Dmitrivici”.

Veaceslav Platon este întrebat de procurori despre „Westburn Enterprises Limited”, anterior presa a scris că ea ar fi fost folosită în „Laundromat”.

Eu nu vreau să spun minciuni, am spus că voi vorbi adevărul. Așă că, pentru moment, voi prefera să nu zic nimic despre beneficiarul final al respectivei firme. Știu de ce întrebați, dar prefer să tac. (…) În contextul atacului raider din 2011, prin această companie au trecut bani tranzit… nu are mare importanță cine sunt beneficiarii. În orice caz, persoana care a primit banii este Plahotniuc, au venit banii pe contul escrow al Victoria Bank, iar apoi la OTIV Prime – deci la Plahotniuc.", ar spune sursa în video.

Stoianoglo îl întreabă pe Platon la final de ce nu oferă detalii și că trebuie să ofere o explicație, eventual că aceasta ar pute fi utilizată împotriva sa. Ulterior, Platon așa și îi răspunde: „Nu răspund pentru că informațiile ar putea fi utilizată împotriva mea”.

Cum au reacționat avocații lui Platon

„Sunt vreo 10 ore de filmare, dar s-a dat anume bucata asta ca să lege chipurile compania (n.r. „Westburn Enterprises Limited” ) de numele său și să arate că Platon și procurorul general s-ar afla în relații de prietenie. Nu! Domnul procuror a dat mâna cu toți cei prezenți, acum ei vor să îl discrediteze astfel pe domnul procuror general”, a declarat Crețu pentru tv8.md/ 
Potrivit avocatului, un cerc îngust de persoane are acces la imaginile video din timpul audierilor.

„Nu știu cine a transmis acest video, dar intenționat cu rea voință. Dacă avea un scop bun, punea toată înregistrarea, acolo unde Veaceslav Platon relatează multă informație despre Plahotniuc, Candu și spune rolul fiecăruia”, a mai declarat Ion Crețu.

PROCURATURA: CONTROL DE SERVICIU PENTRU STABILIREA „circumstanțelor scurgerii”

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) susțin că înregistrarea video de la audierea lui Veaceslav Platon, care a fost făcută publică azi-dimineață în presă, din surse anonime, este o secvență din cadrul audierilor lui Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat și fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc.

„Audierea lui Platon a fost efectuată de către un grup de procurori, în prezența apărătorilor acestuia, iar întreg procesul a fost filmat, oficial, de către un expert criminalist”, menționează reprezentanții PG.

În același timp, conducerea PG a dispus să fie verificată pe intern sursa scurgerii acestor informații în public: „Procurorul General a dispus efectuarea unui control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal, divulgate contrar intereselor urmăririi penale, neconform procedurilor legale și sancționarea celor vinovați”, menționează cei de la serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *