PoliticăSocial

VIDEO. BREAKING NEWS. ADOPTAT în primă lectură! Bătaie în Parlament înaintea votului care ar face DREPTATE LIMBII ROMÂNE în legislația R. Moldova

UPDATE // Inițiativa legislativă care vizează inițiativa de a schimba sintagma „limba moldovenească” din legislația Republicii Moldova cu cea de „limba română” a fost votată în prima lectură de către 56 de deputați, scrie Ziarul Național.

Deputații de la Chișinău s-au luat astăzi la bătaie în Parlament în timpul dezbaterilor care vizează inițiativa de a schimba sintagma „limba moldovenească” din legislația Republicii Moldova cu cea de „limba română”.

În momentul în care deputata partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Veronica Roșca, explica esența inițiativei legislative care are drept scop ajustarea cadrului normativ existent la interpretările și considerentele Curții Constituționale referitoare la limba de stat a Republicii Moldova, deputații comuniști și socialiști, care au lipsit până atunci de la ședință, au intrat în sală și au blocat tribuna centrală a Parlamentului.

Aceștia strigau, cu pancarte în mâini, „Rușine!”, „Moldova!”, „Demisia” și „Anticipate!”.

Deputații PAS au sărit în apărarea limbii române, scandând „Trădătorii!”.

La un moment dat, o deputată PAS a smuls o pancartă de la un coleg socialist, moment în care socialistul Bogdat Țârdea a fugit după ea pe scări și a agresat-o.


Imediat după vot, opoziția prorusă a plecat din nou de la ședință.

„Eu v-am spus că lor li se termină repede bateria. Au bifat, șefii i-au văzut, gata”, a comentat spicherul Igor Grosu.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Minoritatea rusă nu vrea să-și recunoască minoritatea, se dă majoritate, umflată mai mult decât e de fapt, crede că are un spate tare, dar spatele ăsta, după ce că a fost și este departe, chiar și acolo se cam clatină și stă să se dărâme … Balonul se sparge, cu zgomot, dar se sparge. Requiescat in pace.

  2. De data asta chiar merită nătărăii opoziției muscale aplauze ironice la scenă deschisă: și-au dat încă o dată arama pe față, într-un moment nechibzuit de sinceritate idioată! Ăștia nu sunt ”opoziție”, sunt sabotori și intriganți, caracatița Rusiei strecurată în Parlamentul Republicii Moldova, o gașcă ordinară de pricopsiți și trădători. Cum să-și trădeze ei ”principiile”, modul mizerabil de existență parazitară, dependența slugarnică pentru care au fost și sunt plătiți?! Pe ”moldovenește”, adică așa cum vor mușchii lor rahitici: ei se pișă mai departe cu nesimțire pe tot ceea ce înseamnă Republica Moldova! Pleava națiunii, excremente, rebuturi umane! După un an de război și tărăboi dement al vârcolacilor ruși imperialiști in Ucraina, li s-au cam muiat piuitul și aroganța și comit tâmpenii pe bandă rulantă. Scârbă să le fie plata și răsplata!

  3. In Moldova n-au ce mai cauta gunoaiele sovietice ,asazisi comunisti , socialisti ! Cei din gruparea Sor ,Voronin ,Dodon trebuie culeși unul cîte unul și băgați la reeducare pt cel puțin vreo 20 de ani ! În primul rînd trebuie retrasă cetățenia română pentru toate javrele rusofile ! Aenție către statu român !

  4. Eu știam ca noi, moldoveni suntem prosti, dar nu știam că suntem tâmpiți. Ultima rugăminte, distrugeți monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. El a fost Moldovan și vorbea moldovenești. Ce are el cu voi?

    1. Distrus monumentul? Păi Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân, Iancu de Hunedoara sunt pilonii românismului. Să-l lăsăm să-și doarmă în liniște somnul de veci la Putna în dulcea Moldovă și să-l cinstim cum se cuvine. Ștefane Măria ta, cei ce ți-au batjocorit fata ( Elena Voloșanca) îți batjocoresc acum dulcea Țară a Moldovei!

    2. Draga Mihai, recunosc: imi este imposibil a te contrazice, referitor la prima ta fraza. Referitor la a doua, pot doar sa te consolez: stapanii vostri rusi poate nu au distrus statuia, dar au distrus esenta lui Voda Stefan din inimile voastre. In schimb, il purtati pe Lenin. Priveste turma de zombizati din poza de mai sus si vei vedea ce ati ajuns.

  5. Cei cu sticleți în cap, care poate mai și cotizează la susținerea haidamacilor, trebuie trimiși de urgență la casa de șugubeți, sau mai simplu, în… pierzania mamelucilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *