Internațional

VIDEO. Bulevardul din fața Ambasadei Rusiei la Londra, vopsit în culorile drapelului Ucrainei. Patru persoane – arestate

În această dimineață, o stradă din centrul Londrei a fost vopsită în culorile drapelului Ucrainei – albastru și galben, în semn de protest, în fața ambasadei Rusiei din Londra, transmite Mylondon.news.

Imaginile distribuite pe rețelele de socializare arată bulevardul Bayswater Road, lângă Hyde Park din Kensington, îmbrăcat în albastru și galben și cu poliția în prezență.

Patru persoane, trei bărbați și o femeie, au fost arestate sub suspiciunea de daune penale și obstrucție a autostrăzii. Ulterior, ei au fost duși la o secție de poliție din vestul Londrei unde rămân în acest moment. 

Polițiștii cercetează cazul.

Grupul de protestari a declarat într-o declarație: „Mâine este prima aniversare a invaziei imperialiste a Ucrainei de către Putin. Contrar a ceea ce susțin dictatorul rus și apologeții săi, Ucraina este un stat independent și un popor cu tot dreptul la autodeterminare. Existența unui steag ucrainean masiv în fața ambasadei sale din Londra îi va aduce aminte de asta.”

Grupul de campanie a mai adăugat că a creat steagul prin împrăștierea a 170 de litri de vopsea galbenă pe carosabilul dinspre est și o cantitate similară de vopsea albastră pe partea de vest. 

Activiștii au adăugat că vopseaua este „vopsea comestibilă de standard înalt, non-toxică, fără solvenți, ecologică, cu uscare rapidă, concepută pentru a face artă rutieră”.

De asemnea, în imaginile video pot fi văzute mașini cum ridică vopseaua de pe cauciucuri și privitori oprindu-se pentru a observa protestul lângă ambasada Rusiei. 

Un londonez a scris pe pagina de Twitter: „Haha! A fost atât de ciudat să conduci, „toate cauciucurile alea sunt galbene. E ciudat…” apoi realizând că mă îndrept spre albastru…”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *