ActualitateExterne

VIDEO Cadavrul președintelui iranian a fost recuperat de salvatori

Semiluna Roșie Iraniană anunță faptul că a recuperat cadavrele celor implicați în teribilul accident aviatic în care președintele iranian a decedat.

„Am găsit cadavrele tuturor celor aflați la bordul elicopterului principal și sunt transportați în orașul Tabriz”, anunță  organizația Semiluna Roșie Iraniană.

Imaginile publicate îi arată pe salvatori cum transportă cadavrele, înfășurate în pături, pe un teren extrem de dificil și înconjurați de ceață.

Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul său de externe au murit când elicopterul lor s-a prăbușit în timp ce traversa o zonă montană, acoperită de ceață, a declarat luni un oficial iranian.

Ce urmează?

Guvernul iranian se reunește luni într-o întâlnire de urgență, a anunțat presa de stat din Iran. Pe ordinea de zi ar putea fi discuții despre succesorii celor decedați în accidentul de elicopter de duminică. De asemenea, s-ar putea discuta despre organizarea ceremoniilor de doliu, relatează Mediafax.

Membrii Guvernului iranian au fost convocați luni la o „întâlnire urgentă”, după ce s-a aflat că președintele Ebrahim Raisi și ministrul de externe al țării se numără printre victimele accidentului de elicopter, potrivit agenției de știri de stat IRNA, citate de CNN.

Scaunul ocupat de obicei Raisi a rămas neocupat, pe el fiind așezat un obiect negru, simbol al doliului. Miniștrii vor discuta despre măsurile urgente care vor fi luate și despre succesorii celor decedați.

Potrivit primelor informații, vicepreședintele iranian Muhammad Mukhbar urmează să devină președinte al Iranului. El va prelua funcțiile președintelui până la organizarea de alegeri în termen de maximum 50 de zile.

Detaliile legate de ceremoniile de doliu vor fi anunțate în viitor, a informat presa de stat FARS News Agency.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *