Actualitate

VIDEO/ Căderi masive de zăpadă în Turcia. Aeroportul din Istanbul este închis iar drumurile sunt blocate

Suspendarea zborurilor pe aeroportul din Istanbul a fost prelungită și marți.

„Suspendarea operațiunilor de zbor a fost prelungită până la ora 10:00 GMT pe 25 ianuarie din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile”, se arată într-un mesaj de pe pagina de internet a Aeroportului.

La nivel național, Autoritatea pentru Dezastre și Situații de Urgență a declarat că aproximativ 4.600 de persoane au fost blocate din cauza vremii și peste 6.700 au fost duse în adăposturi.

Multe părți ale Turciei au fost lovite de ninsori abundente încă de săptămâna trecută.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a declarat pe Twitter că instituțiile publice se vor închide mai devreme, centrelor comerciale vor fi de asemenea închise din cauza ninsorii. Mașinile care vin din vestul orașului nu vor avea voie să intre în Istanbul, în timp ce plecările din cele mai mari terminale de autobuz din Istanbul au fost oprite până marți la ora 05:00, a adăugat acesta.

Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, a declarat pentru Reuters că zăpada, deși provoacă probleme de călătorie, va atenua condițiile seceta din vara, când capacitatea barajelor s-a redus la minimele ultimilor ani.

„Istanbul depinde de binecuvântarea zăpezii”, a spus Imamoglu, adăugând că s-au înregistrat aproximativ 10-15 cm de zăpadă în oraș și 25 cm în zonele rurale.

„În final, suntem foarte mulțumiți de această ninsoare”, a mai spus acesta.

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *