CSI / Rusia

VIDEO/ Cântecul simbol al luptei Ucrainei împotriva Rusiei, a răsunat lângă palatul lui Putin

Simbolul rezistenței ucrainene, ”Cervona Kalina”, a răsunat chiar lângă zidurile Kremlinului. Piesa a fost interpretată de un tânăr la acordeon.

Unii ruși găsesc metode tot mai inventive să protesteze față de invazia lui Putin din Ucraina. De această dată, linia melodică a piesei ”Cervona Kalina” (Călinul roșu – n.r.), interpretată la acordeon, a fost maniera în care rușii își exprimă protestul. Acțiunea plină de curaj a tânărului vine în contextul în care Putin a interzis, chiar de la începutul invaziei, folosirea termenului de ”război” pentru a vorbi despre evenimentele din Ucraina.

Persoanele care încalcă legea poate ajunge și până la 15 ani de închisoare.

Cântecul ”Cervona Kalina” a devenit imediat după ce Rusia a atacat Ucraina un simbol al solidarităţii. Artistul Andrei Hlivniuc a înregistrat o variantă a piesei. Apoi, Pink Floyd a lansat o adaptare, pentru a strânge fonduri în sprijinul refugiaților ucraineni.

La începutul lunii aprilie, un videoclip al cântecului interpretat de mai multe tinere din Lituania, printre care și o refugiată din Ucraina, a devenit viral.

Melodia a fost cântată și în România, la Brașov și în Capitală. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *