CSI / Rusia

VIDEO/ Cântecul simbol al luptei Ucrainei împotriva Rusiei, a răsunat lângă palatul lui Putin

Simbolul rezistenței ucrainene, ”Cervona Kalina”, a răsunat chiar lângă zidurile Kremlinului. Piesa a fost interpretată de un tânăr la acordeon.

Unii ruși găsesc metode tot mai inventive să protesteze față de invazia lui Putin din Ucraina. De această dată, linia melodică a piesei ”Cervona Kalina” (Călinul roșu – n.r.), interpretată la acordeon, a fost maniera în care rușii își exprimă protestul. Acțiunea plină de curaj a tânărului vine în contextul în care Putin a interzis, chiar de la începutul invaziei, folosirea termenului de ”război” pentru a vorbi despre evenimentele din Ucraina.

Persoanele care încalcă legea poate ajunge și până la 15 ani de închisoare.

Cântecul ”Cervona Kalina” a devenit imediat după ce Rusia a atacat Ucraina un simbol al solidarităţii. Artistul Andrei Hlivniuc a înregistrat o variantă a piesei. Apoi, Pink Floyd a lansat o adaptare, pentru a strânge fonduri în sprijinul refugiaților ucraineni.

La începutul lunii aprilie, un videoclip al cântecului interpretat de mai multe tinere din Lituania, printre care și o refugiată din Ucraina, a devenit viral.

Melodia a fost cântată și în România, la Brașov și în Capitală. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *