Social

VIDEO. Captură de marijuana de circa 2,5 milioane de lei, ridicată în regiuni din țară. Patru persoane au fost reținuți de oamenii legii

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, anunță o captură de marijuana în Chișinău, Comrat, Basarabeasca și Leova, evaluată pe piața neagră la circa 2.500.000 de lei.

Odată cu ridicarea marijuanei, au fost reținute patru persoane din Chișinău și sudul țării, cu vârste cuprinse între 34 și 45 ani. Doi chișinăuieni au fost reținuți în flagrant, după ce au vândut repetat droguri unui agent sub acoperire, iar ceilalți doi de la sud de la care primii le primeau – pentru cultivarea plantelor, potrivit Jurnal.md.

Oficial, un bărbat lucrează tehnician dentist, altul – bucătar într-un restaurant, un altul – specialist IT; iar cel de-al patrulea este inculpat într-o altă schemă de trafic de droguri deferită justiției de procurorii PCCOCS.

Plantele de marijuana erau cultivate atât în sere, cât și în locații adaptate acestui scop în fâșii forestiere, lângă frontieră. Suplimentar, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate și semințe feminizate de canabis (modificate genetic pentru facilitarea cultivării) aduse prin contrabandă din Uniunea Europeană.

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cei patru au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, prin încheierile pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Investigațiile continuă, timp în care cei patru beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *