Social

VIDEO. Cea mai mare captură de heroină din istoria Moldovei – nimicită

Cea mai mare captură de heroină din istoria Republicii Moldova – cele peste 200 kg de heroină din Iran au fost supuse nimicirii, prin ardere.

Cantitatea totală de 218,4 kg de heroină, ambalate în peste 1090 de pachete din polimer, a fost nimicită ulterior formării unei comisii cu participarea ofițerilor INI, procurorilor PCCOCS, ai Serviciului Vamal, cu sprijinul SIS, transmite Echipa.md.

Cantitatea totală de 218,4 kg de heroină, ambalate în peste 1090 pachete din polimer, a fost nimicită ulterior formării unei comisii cu participarea procurorilor PCCOCS, ofițerilor INI, ai Serviciului Vamal, cu sprijinul SIS. Procedura a urmat contestărilor depuse de cei doi din cetățeni din Turcia, la Curtea de Apel Chișinău, condamnați la 6 și 11 ani închisoare, după ce și-au recunoscut vinovăția.

Ulterior, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a emis titlu executoriu în toamna lui 2022 privind nimicirea heroinei, ca și corp delict anexat la dosarul de contrabandă. Procedura a fost pusă în executare în baza dispoziției șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), după care au urmat interpelări la entitățile vizate, astfel încât procedura a avut loc miercuri, în Chișinău, la Centrala electrică cu termoficare a societății pe acțiuni Termoelectrica. Totodată, procedura nimicii celei mai mari capturi de heroină din istoria Moldovei a fost documentată video.

În ceea ce privește implicarea altor persoane în schema de contrabandă, urmărirea penală continuă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *