CSI / RusiaInternațional

VIDEO/ Cel mai toxic propagandist rus a recunoscut că Rusia urmărește să ajungă în regiunea transnistreană. Un jurnalist italian l-a pus la punct pe Soloviov

Cel mai mare propagandist rus, Vladimir Soloviov a fost pus la punct de un cunoscut jurnalist în cadrul unei emisiuni de la televiziunea publică italiană, Rai 1. Mai exact, prezentatorul italian, Bruno Vespa, i-a adresat lui Soloviov o întrebare și anume despre adevăratele scopuri ale agresiunii ruse în Ucraina. Propangandistul Rusiei a recunoscut că obiectivul ocupanțiilor ruși e să ajungă în regiunea transnistreană. În replică, jurnalistul Bruno Vespa a menționat că o asemenea acțiune nu va fi permisă niciodată atât de Ucraina, cât și de Italia și NATO.

„Bruno Vespa: Dacă scopul vostru e Donbas, de ce nu atacați doar această regiune? Voi de asemenea atacați și Harkov. Atacați Sudul ca să ajungeți până la Odessa. Unde vreți să ajungeți? Care e scopul vostru?

Vladimir Soloviov: Spre regiunea transnistrieană, dacă să fiu mai exact. Dar hai să ne întoarcem la…

Bruno Vespa: Nu, nu, nu. Așteptați. Asta e interesant, mă scuzați, Vladimir. Așteptați, voi vreți să ajungeți aici? Adică să luați această parte a Ucrainei? Către Transnistria? Doamne, atunci Donbasul ce are aici? Donbasul e pretext! Voi vreți să luați jumate de Ucraina! Vreți să luați Marea Neagră de la Ucraina! Credeți că Ucraina vă va permite așa ceva? Voi credeți că noi italienii, europenii, membrii NATO putem permite așa situație? Imposibil!”.

Ucraina luptă a 135-a zi pentru integritatea sa teritorială, libertate și pace, după ce ocupanții ruși au invadat-o la 24 februarie la comanda lui Vladimir Putin, unde a avertizat ieri, 6 iulie, că Rusia abia începe lupta în Ucraina. Mai exact, Putin a declarat că „toată lumea ar trebui să știe că Rusia nu a început încă nimic serios”.

Rusia își numește războiul declanșat în Ucraina ca fiind o „operațiune militară specială”, în timp ce atât Uniunea Europeană și SUA condamnă cu fermitate atât decizia lui Putin de a recunoaște zonele necontrolate de guvern din Donețk și Lugansk, cât și agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei.

De asemenea, UE implicarea Belarusului în agresiunea militară a Rusiei. Menționăm că anterior dictatorul Belarusului, Aleksandr Lukașenko și-a declarat din nou susținerea față de războiul pornit de Putin în Ucraina și a declarat că intenționează să sprijine Rusia „pe deplin”, ca parte a angajamentului său mai vechi pentru o „uniune de stat” cu Rusia, declarații interpretate ca un semnal că Belarusul ar urma să se alăture militar invaziei lui Putin

De asemenea, liderii occidentali au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acțiunile militare și  să se retragă din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *