Social

VIDEO. Controale inopinate la stațiile PECO din centrul țării. Oamenii legii au verificat cantitatea combustibilului turnat în rezervor

La unele stații PECO din centru țării au fost efectuate controale inopinate, pentru a se verifica cantitatea combustibilului turnat în rezervor. Verificările au fost demarate de Inspectoratul Supraveghere Produse Nealimentare și Protecția Consumatorilor împreună cu experții de la Institutul Național de Metrologie, în baza reclamațiilor consumatorilor.

Astfel, în cadrul controalelor, inspectorii împreună cu experții au utilizat un autoturism ”capcană”, scrie Publika.

”Mașina capcană reprezintă un proiect dezvoltat în parteneriat cu INM, cu coordonarea Ministerul Economiei al Republicii Moldova, pentru verificarea inopinată a cantității combustibilului. În mașină este încorporat un sistem de măsurare care determină cantitatea volumului turnat în recipientul ascuns prin metoda gravimetrică de determinare a unității de măsurare a volumului”, se menționează într-un comunicat emis de Inspectoratul Supraveghere Produse Nealimentare și Protecția Consumatorilor.

De asemenea, în cadrul controalelor inopinate s-a folosit mijlocul de măsurare etalonat, pentru determinarea erorii distribuitoarelor de gaze lichefiate, cu care a fost dotat recent Inspectoratul.

”Inspectoratul, recomandă ca toți cetățenii, cărora le-au fost încălcate drepturile în calitate de consumator să apeleze la Telefonul Consumatorului 022 51 51 51 și să prezinte probe concludente (audio, video și locația stației PECO), pentru a documenta încălcările și de a atrage la răspundere persoanele vinovate”, se mai menționează în comunicatul emis de Inspectoratul Supraveghere Produse Nealimentare și Protecția Consumatorilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *