ActualitateExterne

VIDEO Coreea de Nord a lovit cu rachete o insulă-țintă aflată la 365 de kilometri distanţă

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat tirurile test ale unui sistem lansator multiplu de rachete, potrivit fotografiilor publicate vineri de agenţia oficială de presă KCNA, scrie AFP, conform Agerpres.

 

Aceste imagini îl arată pe Kim Jong Un, îmbrăcat într-o jachetă de piele maro şi flancat de generalii săi, zâmbind în faţa a ceea ce pare a fi lansarea simultană a 18 proiectile. Testul a implicat “subunităţi foarte mari de lansatoare multiple de rachete”, a raportat KCNA.

Fotografii de la aceste exerciţii arată un lansator multiplu de rachete de calibru de 600 de milimetri despre care Phenianul spune că este capabil să tragă focoase nucleare. Manevrele sunt “o ocazie de a demonstra clar consecinţele cu care se vor confrunta rivalii noştri dacă ne vor provoca”, potrivit KCNA.

Coreea de Nord “nu va ezita să efectueze un atac preventiv invocând oricând dreptul la autoapărare”, a adăugat agenţia, care a precizat că rachetele lansate “au atins cu precizie o insulă ţintă aflată la 365 de kilometri distanţă”.

content-image

Analiştii se tem că Phenianul îşi va testa armele şi va creşte producţia înainte de a le trimite în Rusia pentru războiul din Ucraina, lucru pe care regimul l-a negat ferm.

Joi, armata sud-coreeană a anunţat că a detectat lansarea a aproximativ zece rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, numind operaţiunea o “provocare”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *