Social

VIDEO. Crima de la Hiliuți: Un ucigaș ar putea scăpa de pedeapsă. Ce spun avocații?

Unul dintre cei cinci tineri care au fost condamnați pentru omorul lui Ivan Achimov și Anatol Movilă ar putea scăpa basma curată. Chiar dacă prima instanță l-a declarat vinovat pentru crima săvârșită în toamna anului 2021, la Hiliuți, avocații acestuia au cerut efectuarea repetată a expertizei psihico-legale, motivând că este bolnav din copilărie. Rudele victimelor se tem că cel care a curmat două vieți ar putea ieși la libertate, transmite TVN.md.

 „El a dobândit reexaminarea a mituit sau încearcă să mituiască judecătorii, expertiza independentă pentru ca să dovedească că  la momentul omorului era inadecvat psihic. El a fost condamnat pentru 25 de ani, noi am vrut să fie pe viață. Noi ne stăruim să facem tot ce e posibil pentru ca el să nu fie eliberat, să nu fie trimis la spitalul psihiatric”, a declarat Nadejda Fortuna, prieten de familie.

Dosarul dublului omor se află la examinare în ordinea de apel la Curtea de Apel Bălți. Potrivit avocatului părții vătămate, ucigașii au primit o pedeapsă prea blândă. Doi dintre ei au fost condamnați la 6 ani și opt luni, altul la opt ani, unul la 22 de ani și cel din urmă la 25 de ani. Expertiza psihiatrică a tuturor inculpaților efectuată la faza de urmărire penală a arătat că toți conștientizau și își dirijau acțiunile lor, adică erau responsabili de tot ce făceau.

„Motivând că inculpatul este un copil bolnav din copilărie, fiind încadrat în gradul doi de dizabilitate. Faptul dat se regăsește și în expertiza pe care o avem la dosar și indiferent de diagnoza ultimului, acesta a fost recunoscut responsabil. Succesorii părților vătămate vor fi nevoiți să se adreseze cu o plângere la Procuratura Anticorupție Chișinău pentru a fi monitorizat cazul dat”, a declarat Iana Lichii, avocat.

Vă amintim că la 5 noiembrie 2021, doi tineri au fost găsiți fără suflare într-o fâșie forestieră din satul Hiliuți, raionul Fălești. Potrivit oamenilor legii cei doi au fost bătuți cu o rangă de metal în cap până când au murit. Motivul crimei a fost 3 mii de euro câștigați de victime, după ce au trișat la o partidă de cărți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *