Actualitate

VIDEO/ Crimeea, NATO și armele jos! Reacția Kievului la condițiile „președintelui țării agresoare” pentru restabilirea „vecinătății”

În cadrul unei conferințe de presă susținute marți, 22 februarie curent, Vladimir Putin a recurs la ultimatumuri publice pentru Ucraina, pe fondul recunoașterii a două regiuni separatiste din Donbassul de la est – Donețk și Lugansk (DPR/LPR).

Acesta a spus că Ucraina poate încă „restaura relațiile cu Federația Rusă”, dar există mai multe condiții. În primul rând, Ucraina ar trebui să recunoască „voința” Crimeei într-un pseudoreferendum și, prin urmare, să recunoască Crimeea ca parte a Rusiei.

„Primul lucru pe care trebuie să-l facă toată lumea este să recunoască voința oamenilor care trăiesc în Sevastopol și Crimeea”, a declarat acesta.

De asemena, el a subliniat că a doua sa cerere este ca Ucraina să refuze să se alăture NATO și să pună în aplicare ideea de neutralitate. În plus, el crede că demilitarizarea Ucrainei va putea reduce tensiunea dintre Ucraina și Federația Rusă, pentru că „problema Donbassului nu va mai fi relevantă”.

„Cel mai important punct este gradul de demilitarizare al Ucrainei de astăzi, deoarece acesta este singurul factor controlabil în mod obiectiv care poate fi observat și la care se poate reacționa”, a explicat el.

Prim-ministrul Ucrainei, Denis Șmigal, a spus că țara sa consideră imposibilă îndeplinirea condiţiilor de normalizare a relaţiilor propuse de preşedintele rus. „Îndeplinirea condițiilor anunțate de președintele Rusiei contrazice alegerea societății ucrainene. Pentru o Ucraină independentă, suverană și pentru mine, ca prim-ministru al țării noastre, acest lucru este imposibil”, a scris Șmigal pe canalul său Telegram.

Oficialul a repetat această declarație într-o intervenție la un post de televiziune și le-a mulțumit ucrainenilor care rămân calmi, deoarece acest lucru le permite să mențină stabilitatea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *