Timpul Liber

VIDEO: Cum arată Uraganul “Irene” care ameninţă SUA văzut din spaţiu

“Să ne pregătim pentru ce e mai rău şi să sperăm la ce e mai bine“, a spus primarul New York-ului. Primarul din New York, Michael Bloomberg, a ordonat evacuarea obligatorie a mai multor cartiere, în contextul apropierii Uraganului Irene. Evacuarea vizează aproximativ 250.000 de persoane.
 
Primarul a anunţat că din cauza Uraganului Irene, sistemul public de transport nu va funcţiona începând de sâmbătă seara. Zonele vizate de evacuare sunt Coney Island şi Manhattan Beach, în Brooklyn, Far Rockaway şi Broad Channel, în Queens, şi sectoare situate pe coastă în Staten Island. ”Pericolul este major“, a avertizat primarul, lansând un apel la prudenţă. Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a decretat stare de urgenţă, pentru a permite coordonarea cât mai eficientă a serviciilor de urgenţă din cauza Uraganului Irene. Şi în statul vecin New Jersey autorităţile au ordonat evacuarea a sute de mii de persoane în zona Cap May.

Traiectoria ochiului ciclonului Irene duce direct spre Coasta de Est a Statelor Unite, pe care urmează să o atingă sâmbătă dimineaţa. Uraganul se va îndrepta duminică, spre New York. Aici, “o furtună extrem de periculoasă“, cu rafale de vânt de 153 de kilometri pe oră potrivit serviciilor meteorologice americane, ar putea provoca o creştere a nivelului apelor cu trei-patru metri. Puteti urmari live uraganul Irene pe http://www.stormpulse.com/. Acesta fost clasificat ca uragan de categoria 3 (Major Hurricane) si ameninta coasta de est a SUA cu vanturi de peste 150 km/h.

Sursa: Ziuaveche

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *