Internațional

VIDEO. Cum s-au dat de gol luptătorii lui Kadîrov una dintre pozițiile unei baze din Herson

Două înregistrări video distribuite de luptătorii ceceni ai lui Kadîrov arată cum și-au dat de gol una dintre pozițiile din Herson și ce s-a întâmplat după ce au fost bombardați de armata ucraineană.

O primă înregistrare cu efectele bombardamentului a apărut pe rețelele de socializare în noaptea zilei de 24 octombrie, unii dintre kadîroviți părând într-o dispoziție surprinzător de bună, ținând cont că par grav răniți și mulți camarazi ai lor au murit, transmite Hotnews.

Internauții au luat apoi la puricat canalele de Telegram și TikTok ale luptătorilor ceceni, descoperind o înregistrare video distribuită de aceștia de la baza ce pare stabilită într-o școală locală.

Kadîroviții sunt foarte degajați în înregistrarea video, unul dintre ei punându-se să testeze pianul școlii, în timp ce alții sunt văzuți relaxându-se la intrarea din fața acesteia.

Niciunul dintre luptătorii ceceni nu pare îngrijorat de faptul că un camarad al lor le filmează poziția deși mai multe astfel de înregistrări sau chiar fotografii au fost folosite în trecut de armata ucraineană pentru a efectua lovituri împotriva forțelor inamice.

O altă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată ce a rămas din baza cecenă după bombardamentul efectuat de ucraineni.

Kadîrov a vorbit personal despre atac joi în contextul răspândirii pe platformele rusești de socializare a unor imagini din timpul operațiunilor de salvare a luptătorilor ceceni prinși sub dărâmături.

Ramzan Kadîrov vorbește de peste 20 de ceceni morți în Herson

Kadîrov, unul dintre aliații apropiați ai lui Vladimir Putin, a recunoscut în urmă cu o zi că 23 dintre militarii săi au fost uciși și alți 58 au fost răniți într-un atac desfășurat de artileria ucraineană săptămâna aceasta.

Cecenul a anunțat bilanțul după ce, potrivit acestuia, „toate operațiunile de salvare de la fața locului au fost finalizate și există o listă finală a morților și răniților”. Alte surse vorbesc însă de peste 40 de luptători ceceni morți.

„Da, pierderile noastre în primele ore ale acelei zile au fost mari, dar cecenii participă la jihad… și dacă sunt destinați să cadă în războiul sfânt, este o onoare și o mare bucurie pentru orice musulman adevărat”, a mai spus el.

Comentariile sale au venit după ce în urmă cu doar câteva zile el a afirmat că Rusia și forțele sale luptă împotriva „satanismului” din Occident, manifestat în Ucraina.

„Asta e Jihad! Iar comandanții noștri ceceni au decis să nu se apere, ci doar să atace. Să-i distrugem pe acești shaitani (diavoli), oriunde s-ar afla și oricât de bine s-ar ascunde”, a îndemnat liderul cecen la momentul respectiv.

Joi seara, Ramzan Kadîrov a mai susținut că trupele sale au efectuat un atac și au ucis 70 de ucraineni ca răspuns la bombardarea bazei din Herson.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *