CSI / RusiaInternaționalRăzboi

VIDEO/ Cum Zolotov îl minte pe Putin. Secvențe tulburătoare la Kremlin: „Simțim sprijinul populației în zonele eliberate din Ucraina”

Generalul rus, Viktor Zolotov, a fost filmat cum îl minte pe Vladimir Putin într-o întâlnire incomodă. Acesta l-a asigurtat pe președintele rus că ucrainenii susțin Moscova în acțiunea lor de ocupare a teritoriilor din Ucraina.

Reacția lui Putin este una halucinantă, acesta părând vizibil tulburat și îngrijorat de minciunile generalului, apucându-se de masă, în timp ce Zolotov își împărtășește gândurile, potrivit Yahoo News.

„Aș dori să subliniez că simțim sprijinul populației în zonele eliberate din Ucraina. Ei realizează că le putem apăra dreptul la o viață pașnică și fericirea copiilor lor”, i-a spus generalul lui Putin, la Kremlin.

Eforturile lui Zolotov de a-i spune lui Putin o narațiune conform căreia ucrainenii doresc ca Rusia să cucerească teritorii din țara lor, vin exact în momentul în care doi oficiali americani au declarat pentru The Daily Beast, că administrația Biden este îngrijorată de faptul că Rusia se pregătește să organizeze referendumuri simulate în teritoriile confiscate, potrivit Ziare.com.

Pentru a face să pară că oamenii de rând din Ucraina sprijină războiului Rusiei. Moscova a mai organizat un referendum fals, pe care SUA și alți aliați occidentali l-au declarat invalid, în Crimeea, după anexarea ilegală de către Rusia a peninsulei din 2014.

„Trupele Găzrii Naționale din Rusia îndeplinesc o gamă largă de obiective pentru a menține legea, ordinea și securitatea și pentru a relua viața pașnică în teritoriile eliberate ale republicilor Donețk și Lugansk, precum și în regiunile Zaporojie și Herson” a mai declarat generalul rus raportul în fața lui Putin.

Dar, realitatea din teren este cu totul alta și nu reflectă mărturia lui Zolotov. În prezent, forțele de apărare ucrainene desfășoară o contraofensivă în sudul Ucrainei, în încercarea de a recâștiga pământul pe care Rusia l-a cucerit de la începutul războiului din februarie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *