Actualitate

VIDEO/ Cumnatul lui Dodon luptă pentru bunurile de milioane înregistrate pe numele său

Petru Merineanu, cumnatul şi presupusul complice al socialistului Igor Dodon în dosarul de îmbogăţire ilicită, vrea să scape de sechestrul aplicat de judecătorii de instrucţie asupra bunurilor înregistrate pe numele său. Astăzi, 4 iulie, Curtea de Apel Chişinău a dat curs examinării plângerii cumnatului lui Dodon, transmite Anticorupție.md.

Prima şedinţă de judecată a fost amânată pe motiv că Petru Merineanu care se află în arest preventiv nu a fost prezent la şedinţă.

„A lipsit domnul Merineanu. Dumnealui tot trebuie să se expună. Legea îi permite dumnealui să se expună referitor la Aplicarea sechestrului a fost ilegală. De aceea am solicitat acest caz. Aplicarea sechestrului este ilegală şi am solicitat aplicarea încheierii de anulare a sechestrului”, a declarat Ion Ungureanu, avocatul lui Merineanu.

Apărătorul a refuzat să spună pe ce bunuri a fost aplicat sechestrul, motivând că este o chestie confidenţială.

Unul din imobilele pe care a fost aplicat sechestrul este pensiunea de pe malul Nistrului din satul Molovata, raionul Dubăsari, înregistrat pe o firmă fondată de Petru Merineanu. Astfel, se vehiculează că bunul i-ar aparține de facto lui Igor Dodon.

Anterior, Galina Dodon a declarat jurnaliştilor că este vorba de o afacere în care fratele său a investit banii câştigaţi în Rusia.

Procuratura Anticorupție a anunţat la finele lunii trecute că judecătorul de instrucție a admis demersul și a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor imobile deținute personal de către fostul președinte de țară precum și a celor deținute prin intermediul unor persoane interpuse.

Potrivit sursei citate, pentru a asigura o eventuală confiscare specială sau confiscare extinsă a bunurilor, sub sechestru au fost supuse sub sechestru următoarele bunuri imobile:

  • terenul și casa individuală, amplasată în mun. Chișinău, în care locuiește fostul președinte cu familia sa;
  • terenuri și construcții, situate în extravilanul satului Sadova, raionul Călărași, deținute prin intermediul unor persoane interpuse, apropiate fostului șef de stat, care au calitatea de complici la săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită;
  • 4 terenuri și 6 construcții amplasate în satul Molovata, raionul Dubăsari, deținute prin intermediul unui complice al acestuia, deținut la moment în arest preventiv;
  • 4 automobile, deținute prin intermediul unei persoane terțe interpuse.

Vă amintim că pe 24 mai, cumnatul lui Dodon a fost reținut în timp ce înghițea o recipisă, din care reiese că Dodon este beneficiar al bazei de odihnă de la Sadova. De asemenea, Petru Merineanu, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, decizia a fost luată pe 26 mai, de către magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *