Ucraina

VIDEO. De 8 Martie, președintele Zelenski le-a mulțumit femeilor din Ucraina pentru ajutorul și sacrificiul lor

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a mulţumit cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, miercuri, 8 martie, femeilor din ţara sa pentru ajutorul şi sacrificiul lor în faţa războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, informează Agerpres.

”Mi se pare că este important să mulţumesc astăzi. Să le mulţumesc tuturor femeilor care muncesc, predau, învaţă, salvează, vindecă, luptă – luptă pentru Ucraina”, a declarat Volodimir Zelenski într-un mesaj video.

În această zi, liderul de la Kiev vrea să amintească de toate femeile ”care şi-au dat vieţile pentru ţara noastră”.

De asemenea, el a mai adăugat că o va suna pe mama sa şi i-a mulţumit soţiei sale.

În Ucraina, Ziua Internaţională a Femeii nu este zi liberă din cauza legii marţiale impuse în contextul războiului. Dar, chiar şi aşa, florarii din capitala ucraineană au vândut lalele trecătorilor.

În Parlamentul Ucrainei se discută despre redenumirea Zilei Internaţionale a Femeii în Ziua Internaţională pentru Apărarea Drepturilor Femeii, pentru a conferi mai multă importanţă aspectului politic al sărbătorii, potrivit sursei citate.

Câţiva membri ai Parlamentului ucrainean, majoritatea tineri, au propus de asemenea abolirea acestei sărbători din cauza conexiunii acesteia cu fosta Uniune Sovietică.

Chiar dacă există discuţii în mod regulat cu privire la abolirea acestei sărbători, un recent sondaj de opinie arată că aproape 62% dintre ucraineni susţin menţinerea ei. Mai mult de 2,1 milioane de persoane au luat parte la acest sondaj, care a fost realizat prin intermediul unei aplicaţii guvernamentale de smartphone.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *