Actualitate

VIDEO/ De la ce distanţă trebuie să tragi cu o rachetă pentru a distruge un tanc? Momentul în care un tanc rusesc rămâne intact după ce a fost lovit

Într-un astfel de video este prezentată o luptă de gherilă purtată printre ruinele oraşului. Un soldat ucrainean lansează o rachetă NLAW, de la o fereastră, spre unul dintre tancurile ruseşti care patrula pe străzi. Proiectilul a lovit în spatele turelei, dar nu a avut impactul scontat, şocul fiind absorbit de blindajul tancului. Pe înregistrare se pot auzi strigătele de panică ale soldaţilor ucraineni având în vedere că tancul a rămas complet funcţional şi poate distruge clădirea în care se aflau. Potrivit experţilor militari, racheta nu a explodat pentru că a fost lansată de la o distanţă mult prea mică de ţintă. Conform specificiaţiilor, o rachetă trasă dintr-un lansator NLAW, Javelin sau Stugna-P are nevoie de minimum 20 de metri distanţă faţă de ţintă. A fost proiectată aşa pentru a asigura protecţia celui care manevrează sistemul.

Conform autorităţilor ucrainene, armata ucraineană a reuşit să distrugă aproximativ 600 de tancuri şi 1.710 de vehicule blindate aparţinând armatei ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *