CSI / Rusia

VIDEO. Declarație șocantă a lui Putin: Operațiunea militară specială din Ucraina este încercare de a opri războiul

În Donbas, ostilitățile nu au încetat din 2014, iar așa numita „operațiune militară specială” reprezintă o încercare de a opri războiul, susține dictatorul rus Vladimir Putin. Declarația a fost făcut la o întrevedere cu veteranii celui de-al Doilea Război Mondial și supraviețuitorii asediului Leningradului, scrie Realitatea.md.

Președintele Rusiei a reiterat acuzațiile Kremlinului privind discriminarea etnicilor. Acesta susține că începând cu 2014, regiunea era atacată la scară largă cu tancuri, echipamente grele și chiar cu avioane.

„Tragedia din Ucraina a început în 2014, cu o lovitură de stat anticonstituțională. Crimeea a cerut ajutor de la noi, apoi au urmat evenimentele din Donbas. Din 2014, în Donbas nu au încetat ostilitățile la scară largă, cu utilizarea de echipamente grele, artilerie, tancuri și avioane. Tot ce face, inclusiv operațiunea militară specială, este încercare de opri războiul”, a spus Putin.

Vladimir Putin a mai declarat că teritoriile regiunilor aparțin istoric țării sale. Acesta afirmă că după destrămarea Uniunii Sovietice, ele au fost cedate Ucrainei, iar Rusia a trebuit să se împace cu aceste circumstanțe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *