Eveniment

(VIDEO) Delegații Sfatului Țării 2 scandează UNIRE! UNIRE!

Evenimentul a avut loc duminică, în cadrul Congresului de constituire a Sfatului Țării 2, forul reprezentantiv al unioniștilor.


La cogresul de lansare a Sfatului Țării 2 au fost prezenți deputații fracțiunii PL al Parlamentului R. Moldova cu liderul lor Mihai Ghimpu


Mandatul participantului la Congres de lansare a Sfatului Țării 2. Deținătorii de mandat au avut dreptul de vot


Moldovenii din diasporă susțin unirea R. Moldova cu România

Informarea întregii populații din Republica Moldova privind beneficiile unui stat comun cu România, demararea proiectului investițional pentru Republica Modova, aprobarea de către Parlamentul de la București și Chișinău a principiilor Reunificării sunt câteva etape ale Foii de parcurs votate de reprezentanți ai tuturor categoriilor sociale: intelectuali, tineri, ofițeri, agricultori, veterani. 

„Noi așteptăm lucrul acesta din 90. Eu atunci aveam 40 ani, am luptat mult, dar nu ne-a reușit nimic. Nici nu am cuvinte ca să descriu situația proastă în care ne aflăm. Și-au bătut joc de populația din partea asta a Prutului niște oameni care nu au integritate. Puterea a ajuns în mâna unor călăi. Nu poți să le spui că sunt oameni. Ce le trebuie lor atâta bogăție, când poporul acesta nu are ce mânca. Sunt niște lucruri elementare de priceput. Nu avem nici minimul necesar. Eu am lucat profesor 30 de ani profesor și am ajuns să am o pensie de 1600 de lei. E o rușine. Pe când în România, de la 1 mai, salariul minim va fi de 1250 RONI, asta înseamnă peste 6000 de lei. Nu știu cum să mai explici la oameni că e mai bine în România.Poporul trebuie iluminat. Oamenii nu cunosc lucrurile reale, sunt induși în eroare. Noi trebuie să luptăm. Nu știu dacă voi apuca unirea, dar sper ca măcar tinerii să reușească”, a declarat unul din participanții la congres, Gheorge Onica din comuna Coșcodeni, raionul Sângerei. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *