CSI / Rusia

VIDEO/ Delirul rusesc continuie la televiziuni: „Cei ce mor pentru patrie în război nuclear ajung direct în Rai”

Propaganda Kremlinului a atins cote greu de imaginat în ultima vreme, în situația în care Putin dar și regimul pe care îl patronează pare din ce în ce mai mult deconectați de realitate – în ultimele zile, presa de stat din Rusia a început să promoveze constant ideea că Al Treilea Război Mondial este iminent și că urmează „o inevitabilă și nemaivăzută” escaladare a războiului din Ucraina, înfățișat de propagandă ca o „agresiune a Occidentului colectiv împotriva Rusiei”. Rușii sunt convinși de propagandă că până și moartea în urma unui război nuclear ar fi ceva de dorit pentru că „cei ce mor pentru patrie ajung direct in Rai”.

În cadrul unei emisiuni televiziate rusă, marți, Vladimir Avatkov, de la Academia Diplomatică a Ministerului de Externe rus a prezentat o perspectivă orwelliană a evenimentelor actuale – „Ce se întâmplă acum nu este despre Ucraina, ci despre viitoarea ordine mondială, în care nu mai e loc de hegemonii și în care Rusia nu poate fi izolată”.

Prezentatoarea emisiunii, Olga Skabeeva, a descris, la rândul ei, un summit găzduit de SUA în Germania drept un semn că „acesta este într-adevăr Al Treilea Război Mondial, în care 40 de țări sunt împotriva noastră”. „Ne-au declarat război”, a concluzionat ea.

Mihail Markelov, așa-zis politolog din Rusia, susține că „reprezentanții acestor 40 de țări reprezintă un Hitler colectiv al zilelor noastre”, relatează Daily Beast.

Delirul a continuat și în seara zilei de marți la emisiunea „Seara cu Vladimir Soloviov”, unde gazda s-a plâns că Occidentul „refuză să asculte avertismentele Kremlinului”, conform cărora, susținerea Ucrainei împotriva țării agresoare reprezintă „primul pas spre Al Treilea Război Mondial”.

„Sunt niște nemernici lipsiți de morală”, a spus Soloviov, referindu-se la țările care ajută Ucraina să țină piept agresiunii și atrocităților rușilor.

„Personal, cred că cea mai realistă cale este cea a unui Al Treilea Război Mondial, având în vedere cum suntem noi și liderul nostru, Vladimir Vladimirovici Putin, știind cum funcționează totul pe-aici, este imposibil, nu este nicio șansă să renunțăm”, a spus și șefa RT, Margarita Simonian.

Cea mai șocantă declarație aparține tot lui Simonian care a concluzionat că „ideea că totul se va termina cu o lovitură nucleară este cea mai probabilă. Mi-e groază, dar înțeleg ce ar însemna lucrul ăsta – noi vom merge în Rai, iar ei doar vor muri ca niște gândaci”. Simonian și-a încheiat delirul spunând că „oricum vom muri toți la un moment dat”.

Propagandiștii lui Putin au jubilat la vederea imaginilor cu cadavrele ucrainenilor – „Ar trebui să vedem aceste imagini mai des”

Când subiectul discuției au devenit livrările de armament către Ucraina și incendiile și exploziile de pe teritoriul rus, Soloviov s-a întrebat „Ce ne oprește să lovim teritoriul Regatului Unit, să lovim acele centre logistice de unde sunt trimise armele?” Răspunsul l-a primit de la Andrei Sidorov, prodecan la Universitatea de Stat din Moscova, care a spus că Rusia ar trebui să țintească „adevăratul păpușar” – Statele Unite.

„Dacă decidem să lovim Marea Britanie, atunci mai bine am lovi Statele Unite. Deciziile finale nu se iau la Londra, ci la Washington. Dacă vrem să lovim adevăratul centrul al Occidentului, atunci trebuie să lovim la Washington”, a continuat Sidorov.

Într-o încercare de a găsi o justificare pentru agresiunea și atrocitățile pe care Rusia le comite în Ucraina, o altă personalitate TV care apare frecvent la emisiunile de propagandă rusești, Dmitri Kulikov, spune că „războiul este, uneori, inevitabil”.

„Acesta este un război mare. Occidentul ni l-a declarat. Se poartă prin metode diferite, nemaivăzute până acum, și niciodată nu au fost atât de multe arme nucleare în lume câte sunt acum.

Acesta este singurul lucru care diferențiază acest război de celelalte. Este un eveniment istoric, ceva cu care suntem obișnuiți. Să fim demni de predecesorii noștri, toți cei care au trecut prin asta. Ce ne face să credem că viețile noastre ar trebui să fie mai bune decât cele ale bunicilor noștri? De ce să fim noi liberi de misiunea noastră istorică?”, a spus el.

Prezentă și ea la emisiune, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a spus că „Occidentul va merge atât de departe cât îi este permis. Dacă nu sunt opriți, vor merge până la capăt”.

Un alt invitat, expert militar și colonel în rezervă, Iuri Knutov, spune: „Am observat abordarea americanilor la vârful deciziei de mai mulți ani. Dintr-un oarecare motiv, ei cred că Rusia poate fi sugrumată oricât de mult, până se predă, și că nu va răspunde niciodată cu armele sale nucleare sau cu potențialul său nuclear.

Ei creează această situație în care există o amenințare existențială la adresa țării noastre, iar doctrina noastră militară prescrie că din această cauză avem dreptul să folosim arma atomică”.

De-a lungul întregii discuții șocante, pe ecran erau difuzate imagini cu soldați ucraineni uciși. Knutov a lăudat imaginile despre care a spus – „Vedem teritoriul ucrainean plin de cadavre ale ucrainenilor – televiziunile noastre ar trebui să difuzeze mai mult aceste imagini”.

Vladimir Putin a amenințat, miercuri, cu un „răspuns fulgerător și rapid”, dacă „cineva din exterior va dori să intervină în Ucraina”. Dictatorul rus a spus că va folosi „toate instrumentele” în cazul în care va exista vreo intervenție din partea cuiva care să reprezinte o „amenințare strategică” pentru Rusia în războiul din Ucraina.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *