Social

VIDEO. Descinderi la Căușeni: Un bărbat, reținut pentru organizarea migrației ilegale

Un bărbat din Căușeni, bănuit într-o cauză penală, pornită pe organizarea migrației ilegale, a fost percheziționat. În rezultat, acesta a fost reținut și ridicat de la domiciliul acestuia un automobil care ar fi fost utilizat în transportarea migranților ucraineni. Conform informațiilor operative, bănuitul ar fi vizat și în alte dosare penale deschise pe faptul comiterii aceleași infracțiuni – organizarea migrației ilegale, relatează Realitatea.md.

„În ultima sa ilegalitate, acesta în conlucrare cu alte persoane ar fi facilitat trecerea frauduloasă a frontierei pentru un bărbat din Ucraina. În schema infracțională, bănuitul avea rolul de preluare a cetățeanului ucrainean de la frontieră, găzduirea acestuia și transportarea lui la gara auto din Căușeni. Pentru aceste servicii, străinul ar fi achitat 4 000 dolari, jumătate revenindu-i bănuitului din Republica Moldova”.

Astfel, potrivit responsabililor, luni, 18 septembrie, domiciliul și bunurile bănuitului moldovean au fost percheziționate. Ca urmare persoana a fost reținută pentru 72 de ore, existând probe concludente privind implicarea sa în infracțiune.

De asemenea, mașina acestuia a fost ridicată și indisponibilizată pe teritoriul Direcției regionale VEST.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *