InternaționalUE / Nato

VIDEO/ Dictatorul Lukașenko promite ironic că va împărți lemne de foc Europei: „Hai, prietene! Să nu lăsăm Europa să moară de frig. Să-i ajutăm pe fraţii noştri”

Alexandr Lukaşenko apare, într-un videoclip publicat pe Telegram, ironizând Europa, în contextul exploziei preţurilor la gaze şi electricitate. Acesta spune că nu va lăsa Europa să moară de frig şi că este pregătit să împartă nişte lemne de foc, potrivit TASS și News.

În imaginile video, Lukaşenko, începe să taie lemne în curtea casei sale de la ţară, împreună cu omul de afaceri Serghei Teterin, în faţa unei camere TV, spunând: „Hai, prietene! Să nu lăsăm Europa să moară de frig. Să-i ajutăm pe fraţii noştri. Poate, într-o zi, ne vor întinde o mână de ajutor în schimb”.

De asemenea, Lukașenko, remarcă că Europa nu a fost în măsură să aleagă ce copac – fie el mesteacăn sau molid – să fie cel mai bun pentru foc: ”Important este să fie cald”.

El a mai adăugat că ar dori ca ajutorul pentru lemn de foc să fie disponibil în primul rând pentru gospodăriile europene obişnuite.

„Ar trebui să ne gândim cum să oferim acest lemn de foc familiilor de ţărani şi muncitori de acolo, şi nu marilor magnaţi de afaceri”. „De asemenea, este esenţial să ne asigurăm că (preşedintelui polonez Andrzej) Duda şi (prim-ministrului Mateusz) Morawiecki le este cald. Ei sunt vecinii noştri, nu-i aşa?”, a continuat Lukaşenko.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *