CSI / Rusia

VIDEO. Dictatorul Putin a folsoit pentru prima dată cuvântul „război” într-o discuție despre luptele din Ucraina

Joi, 22 decembrie, Vladimir Putin a folosit prima dată cuvântul „război” pentru a se referi la conflictul din Ucraina, aceasta fiind prima ocazie cunoscută când se abate în mod public de la descrierea folosită în mod obișnuit de Moscova, aceea de „operațiune militară specială”, relatează CNN.

„Scopul nostru nu este să învârtim volanul conflictului militar, ci, dimpotrivă, să punem capăt acestui război. Ne străduim pentru asta și vom continua să luptăm”, a declarat Putin în fața reporterilor, la Moscova, după ce a participat la o reuniune a Consiliului de Stat privind politica de tineret.

Criticii lui președintelui rus au amintit imediat că folosirea cuvântului „război” pentru a descrie conflictul din Ucraina este ilegală în Rusia din luna martie, când președintele Rusiei a semnat o lege a cenzurii prin care difuzarea de informații „false” despre invazia din Ucraina este considerată infracțiune, care se pedepsește cu până la 15 ani de închisoare.

Nikita Iuferev, un deputat municipal din Sankt Petersburg care a fugit din Rusia din cauza poziției sale împotriva războiului, a declarat joi că a cerut autorităților ruse să îl urmărească penal pe Putin pentru „răspândirea de informații false despre armată”.

„Nu a existat niciun decret pentru a pune capăt operațiunii militare speciale, nu a fost declarat niciun război. Câteva mii de persoane au fost deja condamnate pentru astfel de cuvinte despre război”, a scris Iuferev pe Twitter.

Vă amintim că pe 24 februarie, când a declanșat războiul în Ucraina, dictatotul Putin s-a referit la atacul forțelor ruse ca fiind o „operațiune militară specială” și o campanie de „denazificare” a țării vecine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *