Actualitate

(VIDEO) Din cauza deficitului de lapte, brânza rusească explodează la propriu

„De situatie se folosesc oamenii de afaceri fără scrupule”, -se spune în articol. Recent, un site de știri „Fontanka” a realizat un experiment cu diverse brânzeturi: brânza destinata consumului uman era pusa pe foc și sărea în oala precum floricelele în tigaie, degaja un fum gri și ardea timp de zece minute. Produsul, potrivit „Fontanka”, nu avea nicun gram de lapte” si era numai bun pentru lămpile cu kerosen”.

Problema este una sistemica in Rusia, considera jurnalistul „Fontanka” Venera Galeeva. În luna aprilie a acestui an, autoritățile ruse au anunțat creșterea volumului de produse „dubioase” și „brânzeturi false” pe piata. Saptamana trecuta a venit și un avertisment oficialde la autoritati că producătorii fără scrupule dilueaza laptele nu doar cu apa, dar, de asemenea, cu amidon, cretă, săpun, făină, var sau chiar ciment.

„Cei mai multi dintre producătorii interni se bucură de lipsa concurenței și nu fac vreun efort în sensul cresterii calitatii produselor”, – a declarat Irina Tihmianova, reprezentantul Uniunii Consumatorilor Roskontrol. Ea a menționat că în urma unui studiu recent, din 46 de produse lactate, 60% contineau componente-surogat. În produsele din carne proporția este chiar mai mare, observa Tihmianova.

Este interesant faptul că, în ciuda acestui fapt, în ultima vreme „rușii sustin si mai mult interdicția privind importul de produse din UE”, se mira Der Spiegel. Conform unui studiu realizat de „Levada Center”, în luna iunie, sprijinul rusilor pentru embragou a crescut la 40%, în timp ce în luna martie era de numai 21%.

În UE, la rândul său exista un surplus de lapte: producătorii de produse lactate suferă de pe urma prețurilor mici și mulți s-au fost nevoiti sa se închidă.

Segvența video o găsiți  aici-Watch video!

var w=window,d=document,e;w._fpes||(w._fpes=[],w.addEventListener(“load”,function(){var s=d.createElement(“script”);s.src=”//embed.flowplayer.org/6.0.5/embed.min.js”,d.body.appendChild(s)})),e=[].slice.call(d.getElementsByTagName(“script”),-1)[0].parentNode,w._fpes.push({e:e,l:”//fontanka.ru/www-include/js/flowplayer/flowplayer.min.js”,c:{“ratio”:0.5319148936170213,”rtmp”:0,”live”:false,”origin”:”http://www.fontanka.ru/2016/06/06/151/big.1.html”,”analytics”:”UA-28412007-1″,”key”:”$100456818706467, $986741018374498″,”swf”:”/www-include/js/flowplayer/flowplayer.swf”,”swfHls”:”/www-include/js/flowplayer/flowplayerhls.swf”,”embed”:{“library”:”//fontanka.ru/www-include/js/flowplayer/flowplayer.min.js”,”script”:”//fontanka.ru/www-include/js/flowplayer/embed.min.js”,”skin”:”//fontanka.ru/www-include/js/flowplayer/skin/minimalist.css”,”swf”:”//fontanka.ru/www-include/js/flowplayer/flowplayer.swf”,”swfHls”:”//fontanka.ru/www-include/js/flowplayer/flowplayerhls.swf”},”adaptiveRatio”:false,”logo”:”http://www.fontanka.ru/pic/decor/book_logo.png”,”clip”:{“sources”:[{“type”:”video/mp4″,”src”:”http://www.fontanka.ru/mm/items/2016/6/6/0120/tvorog2.mp4″},{“type”:”video/flash”,”src”:”/mm/items/2016/6/6/0120/tvorog2.mp4″}]}}});paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *