Actualitate

VIDEO/ Din septembrie, salariile în sectorul public vor crește. Gavrilița: „Vom veni și cu ajutor pentru pensionari”

Din toamnă, salariile în sectorul public vor crește cu 6 la sută, potrivit Nataliei Gavrilița. Totodată, prim-ministra mai menționează că în septembrie vor fi oferite și ajutoare unice, atât pentru salariați cât și pentru pensionari. Aceste decșarații au fost făcute în cadrul unei emisiuni la postul public de radio. Gavrilița spune că astfel autoritățile îi vor ajuta pe oameni să poată face față creșterii galopante a prețurilor, transmite ProTV.

„Este vorba de o sumă de 3 mii de lei ajutor unic în sectorul public pentru cei care au salariu mai mic de 15 mii de lei. Vom veni și cu ajutor pentru pensionari. Vom acorda 1500 de lei pentru cei care au pensii mai mici de 5 mii de lei. Vom veni cu ajutor pentru copii, vom crește alocația cu până la o mie de lei pe lună”, a declarat Gavrilița.

De asemenea, premierul promite ajutor și pentru oamenii din Republica Moldova. Din septembrie, vor fi compensații pentru rata dobânzii la credite. Deocamdată, nu este clar câți bani vor fi alocați. În acest sens, Natalia Gavrilița va reveni cu mai multe detalii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *