CSI / Rusia

VIDEO/ Discursul lui Putin cu ocazia „Zilei Victoriei”: „Luptăm pentru copiii noștri, pentru poporul nostru. Trăiască armata rusă”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin susține un discurs cu cu ocazia „Zilei Victoriei”, care marchează victoria Uniunii Sovietice în faţa Germaniei Naziste, în Al Doilea Război Mondial, potrivit Zdg.md.

„Strămoșii noștri au luptat împotriva dușmanilor în Stalingrad, Kursk. Același lucru se întâmplă astăzi aici. Voi luptați în Donbas pentru siguranța țării voastre. Ziua Victoriei este sacră pentru fiecare dintre noi. Ne vom aminti întotdeauna aceste lucruri. Luptăm pentru copiii noștri, pentru poporul nostru. Suntem mândri de noile generații. Suntem vigilenți și facem tot ce putem pentru a evita pierderile. Statele NATO nu au vrut să ne asculte. În realitate, au avut mereu un plan, iar noi l-am văzut. Pregăteau o operațiune în Donbas, au mutat trupe în vecinătatea teritoriilor noastre. Am văzut cum SUA și minionii săi ne-au amenințat. Au încercat să ne amenințe într-un mod inacceptabil. S-au răzbunat nu doar pe întreaga lume, au vrut să cuprindă totul, dar noi nu vom renunța niciodată la iubirea pentru patria noastră mamă, pentru tradiții și strămoșii noștri. S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume. Suntem mândri de contribuția voastră la victorie. Voi luptați pentru patria voastră. Nu vom uita niciodată lecțiile din cel de-Al Doilea Război Mondial. Ne vom aminti de toți cei care s-au sacrificat. Aici, în această piață, inclusiv cu cei care au ajuns direct din Donbas, ne vom aminti cum dușmanii Rusiei au vrut să folosească găști de mercenari împotriva noastră. Au încercat să ne destrame, dar au eșuat. Marea forță a poporului nostru multietnic, astăzi voi luptați pentru același lucru pentru care au luptat bunicii, tații voștri. Aceasta este o generație a câștigătorilor. Și noi mereu ne vom raporta la eroii noștri. Trăiască armata rusă. Ura!”, a declarat Putin.

Luni, 9 mai, Kremlinul organizează o paradă militară cu ocazia „Zilei Victoriei”, care marchează victoria Uniunii Sovietice în faţa Germaniei Naziste, în Al Doilea Război Mondial. Manifestația are loc în Piața Roșie din Moscova. În același timp, atacurile forțelor ruse asupra Ucrainei se intensifică.

Sursa: Zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *