Social

VIDEO. DOC. REVOLTĂTOR! Procuratura a clasat cauza penală în cazul copiilor badjocoriți de angajatele unei grădinițe din Bălți

Procuratura Bălți a clasat cauza penală pornită după ce o mamă a prezentat mai multe înregistrări audio din care reiese că copilul ei, dar și alți micuți erau înjurați și bătuții de către educatoare și dădacă, într-o grădiniță din Bălți, scrie TVN.md. 

Procurorul, Leonit Gajim, și-a motivat decizia de a clasa cauza penală prin faptul că nu există un bănuit și nici circumstanțele unei infracțiuni.

De asemenea, în același timp, procurorul menționează că în urma evaluării psihologice la care au fost supuși micuții nu au fost identificați „indicatori specifici copiilor victime a abuzului”, vârsta mică pe care o au aceștia nu le-a permis să înțeleagă dacă asupra lor s-a comis o infracțiune.

Totodată o echipă multidisciplinară a  stabilit că starea de bine a micuților nu a fost afectată.

Amintim că, în luna martie curent două angajate ale grădiniței numărul 38 din oraș au fost acuzate de unii părinți că îi băteau și îi înjurau pe copilași. Abuzurile la care erau supuşi micuții cu vârste cuprinse între doi și trei ani au fost descoperite de către un părinte. Acesta a decis să facă înregistrări pentru a înțelege ce de fapt să întâmplă în instituție în lipsa lui, după ce copilul lui refuza să meargă la grădiniță și plângea în fiecare dimineață când erau lăsați cu dădaca și educatoarea.

Ce a depistat la scurt timp l-a îngrozit. El spunea că nici măcar nu-și putea închipui una ca asta.

Între timp conducerea Direcției de Învățământ din cadrul Primăriei Bălți a eliberat din funcție dădaca, educatoarea, însă, continuă să activeze în aceeași grupă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *