Politică

VIDEO. Dodon din nou în fața magistraților. Cum a fost întâmpinat

O nouă ședință de judecată în dosarul ”Energocom”, are loc vineri, 27 ianuarie, la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. În acest dosar figurează socialistul Igor Dodon.

Fostul șef al statului s-a prezentat, de dimineață, în fața instanței, iar la intrare, tradițional, el a fost întâlnit de un grup de susținători, care au scandat ”Libertate” și au cerut o justiție corectă pentru Igor Dodon. Policianul s-a arătat optimist și le-a mulțimit oamenilor pentru încredere, scrie Realitatea.md.

Igor Dodon este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu în interesul unui grup criminal organizat. Învinuirea formulată se referă la perioada anilor 2008-2009, atunci când Dodon a deținut funcția de vicepremier, ministru al Economiei și Comerțului. Potrivit procurorilor, Igor Dodon, din poziția pe care o avea la acel moment, deținând funcția de Prim-viceprim-ministru, ministru al economiei și comerțului, a semnat avizul care a favorizat încheierea de către directorul general al SA „Energocom” cu o companie străină din Ungaria, a unui contract privind procurarea energiei electrice pentru Republica Moldova, în volum de 2 320 000 000 kw/h, pentru perioada lunilor mai 2008 – iunie 2009, contrar prevederilor legale ce viza la acel moment activitatea autorității publice centrale de administrare a energeticii în persoana Ministerului Economiei și Comerțului și în special atribuțiile funcționale al Ministrului Economiei și Comerțului.

Astfel, potrivit prevederilor contractului încheiat cu compania străină prețul energiei electrice pentru perioada lunilor mai-septembrie 2008 inclusiv, a constituit 0,053 dolari SUA pentru 1 kw/h, și respectiv de 0,058 dolari SUA pentru 1 kw/h pentru energia electrică livrată în perioada de timp cuprinsă între lunile octombrie 2008 – iunie 2009 inclusiv, deși SA „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai ieftin cu 29%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *