Politică

VIDEO. „Doi arginți pentru trădător”: Deputat PAS i-a dat comunistului Starîș două monede și l-a acuzat pentru trădare la forumul de la Valdai

Deputatul PAS Igor Chiriac i-a oferit comunistului Constantin Starîș, două monede confecționate din folie de aluminiu și l-au acuzat de trădare. Asta după ce cel din urmă a ținut să-i adreseze o întrebare lui Vladimir Putin în cadrul forumului Valdai, transmite Agora.md.

 „Deputatul Constantin Starîș recent a fost la forumul Valdai și s-a sculat roșu pe față ca un vasal care se uita la stăpân, zâmbea lingușitor și i-a oferit cu satisfacție o întrebare tendențioasă din partea cetățenilor noștri, despre un spațiu unic care să se întindă de la Vladivostok până la Lisabona. Domnule Starîș, părea a fi una tendențioasă, în stilul propagandist rusesc, o „zagatovkă” care i-au scris-o cei de la Kremlin și i-au dat-o s-o citească cu intonație, frumos.

Și aș vrea să vă întreb, cine v-a dat această întrebare și ia-ți pus-o lui Putin, cetățenii noștri sau propaganda de la Kremlin. Vreau să-l întreb pe domnul Starîș de ce nu a avut curajul să-i spună lui Putin că în Ucraina mor oameni nevinovați, că se produc crime de război, că deasupra spațiului R. Moldova zboară rachete rusești, că majoritatea cetățenilor condamnă aceste crime de război pe care le comite Federația Rusă în Ucraina.

Și la final vreau să îi transmit domnului Starîș mesajul a doi cetățeni de ai noștri care se numesc Constantin Popovici și Nicolae Plămădeală, ei tare m-au rugată să vă transmit că de la Vladivostok până la Lisabona un mai mare trădător de țară nu există, dvs sunteți campion. Și tot ei m-au rugat să vă transmit acești doi arginți pe care dvs v-ați vândut la forumul de la Valdai”, a declarat Chiriac.

În replică, Constantin Starîș a declarat că lipsa gazului și electricității este de fapt trădare, aruncând monedele date de deputatul PAS. 

„Noi am urmărit procedura de acreditare a ambasadorului R. Moldova la Moscova și eu n-am auzit că ambasadorul dvs la declarațiile domnului Putin măcar ceva i-ar fi spus despre bombardamentele din Ucraina. Să-ți lași poporul fără gaz, fără electricitate, aceasta este trădare” a declarat comunistul.

Vă amintim că la 28 octombrie, comunistul Constantin Starîș, a participat la forumul Valdai de la Moscova. Înainte să adreseze întrebarea lui Vladimir Putin, acesta a transmis salutări de la copiii săi, din Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Dece e voie in Parlamentul Moldovei sa se vorbeasca alta limba decat limba oficiala de stat? Dece nu i se inchide acestui rusorahat microfonul dupa primele 3 cuvinte rostite in limba rusa? Nu a avut destul timp pana la varsta lui aparenta sa invete limba romana?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *