Social

VIDEO. Doi bărbați din Orhei – reținuți pentru jaf

Doi bărbați în vârstă de 33 și 48 de ani din Orhei au fost reținuți fiind suspectați de jaf.

Polițiștii din Orhei au fost sesizați de un bărbat precum că la 20 septembrie, fiind la o stație PECO din afara orașului Rîșcani, a oprit în trafic o mașină de ocazie pentru a ajunge în același oraș.

În automobil se aflau trei bărbați, printre care șoferul. În drum, persoanele din mașină i-au propus bărbatului să meargă cu ei într-o altă locație, după care îl duc la destinație. 

Astfel, în apropierea satului Ciocîlteni, unul dintre bărbați i-ar fi sustras în mod deschis telefonul, portmoneul în care se aflau mijloace bănești, trei carduri bancare și buletinul de identitate. Cei trei au coborât bărbatul din mașină, prin aplicarea violenței fizice, și au plecat într-o direcție necunoscută, cauzându-i victimei de 37 de ani un prejudiciu de 9232 de lei.

Bărbatul a mers câțiva kilometri pe jos și a cerut ajutor unui angajat al unei stații PECO, rugându-l să cheme poliția.

În urma acțiunilor întreprinse de polițiștii și procurorii din Orhei au fost identificați și reținuți doi dintre bănuiți. Bărbații nu sunt la prima abatere de la lege, anterior fiind judecați pentru infracțiuni similare.

Ulterior, în acest caz a fost pornită o cauză penală, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore.

În continuare se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii și stabilirii celui de-al treilea suspect,  cât şi apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune  riscă  închisoare de la 5 la 7 ani cu/sau fără amendă de la 42 500 până la 67 500 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *