Social

VIDEO. Doi bărbați s-au prăbușit sub gheața subțire a unui lac, la Rîșcani. Imediat a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri

Duminică, 12 februarie, la pereferia orașului Rîșcani, două persoane au fost scoase de salvatori după ce s-au prăbușit sub gheața subțire a unui bazin acvatic.

Apelul la Serviciul Unic de Urgență 112 a fost recepționat la ora 12:03. La fața locului, imediat a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri. Ulterior, ajunși, aceștia au stabilit că în timpul pescuitului, doi pescari s-au prăbușit sub gheața subțire a lacului.

În cel mai scurt timp, persoanele în vârstă de 50 și 70 de ani au fost scoase la mal și predate echipajului de medici pentru îngrijiri de rigoare. Totodată, angajații IGSU au evacuat din zona de risc și cel de-al treilea bărbat aflat în compania acestora, potrivit Echipa.md.

În acest context, angajații IGSU desfășoară în toate raioanele țării activități de prevenire a cazurilor de înec în perioada rece a anului. Astfel, pe parcursul zilelor de weekend salvatorii au îndemnat cetățenii să evite pescuitul sau plimbările pe râurile și lacurile din țară, atunci când temperaturile oscilează între minus și plus. Mai mult, oamenii au fost rugați să interzică minorilor schiatul și patinajul pe gheața bazinelor acvatice.

Totodată, întru evitarea tragediilor, părinții sunt îndemnați să-și monitorizeze strict copiii.

Activitățile salvatorilor în preajma bazinelor acvatice urmează să continuă pe parcursul iernii în special în perioada când podul de gheață este fragil, iar aflarea, mersul sau jocul pe gheața bazinelor acvatice reprezintă un pericol iminent pentru viața oamenilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *