Social

VIDEO. Doi bărbați și o femeie – reținuți de poliție după ce au furat sisteme GPS și unelte agricole din Cehia și Franța

Doi bărbați și o femeie au fost reținuți de organele de drept din R. Moldova, după ce ar fi furat din Cehia și Franța mai multe sisteme de navigație GPS, dar și unelte agricole. Bănuiții ar fi parte a unui grup infracțional specializat în furturi de sisteme de navigare și unelte agricole.

Oamenii legii au efectuat, cu suportul Brigăzii „Fulger”, 14 percheziții la domiciliile bănuiților. Astfel, în locațiile de la Chișinău și Căușeni au fost ridicate unelte speciale pe deschiderea ușilor automobilelor sau tractoarelor, necesare la sustragerii sistemelor de navigare GPS.

De asemenea, în urma perchezițiilor au fost depistate cartușe păstrate ilegal, înscrisuri de ciornă, precum și suporturi informaționale.

În unul dintre cazurile documentate în Cehia, prejudiciul comis depășește 2 000 000 de lei.

Autoritățile de drept din R. Moldova colaborează cu omologii din statele europene pentru investigarea infracțiunii care îi are protagoniști pe cei trei cetățeni ai R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *