Social

VIDEO. Doi copii din Strășeni, salvați după ce au căzut într-o groapă a carierei Micăuți de aproape 100 de metri

Doi copii de 10 și 11 ani din raionul Strășeni, au fost salvați duminică de polițiștii din Strășeni și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, după ce au căzut într-o groapă de pe teritoriul carierei Micăuți, la o adâncime de aproape 100 de metri, unde au zăcut în ger și pe timp de noapte de sâmbătă după-amiază. Părinții copiilor au fost cei care au alertat oamenii legii, după ce copiii au plecat de acasă și nu s-au mai întors. La căutarea celor doi minori s-au alăturat și reprezentanți ai primăriei locale, membri ai asociației de vânători și voluntari, scrie Replicamedia.md.

Potrivit IGP, copiii ar fi plecat la joacă în după-amiaza zilei de sâmbătă, 11 februarie, și nu s-au mai întors, iar părinții au alertat poliția. În căutarea minorilor au pornit imediat mai multe echipaje de polițiști, ulterior alăturându-se reprezentanții primăriei, membrii Asociației de vânători precum și un grup de voluntari.

După mai multe ore de eforturi și căutări, duminică, în jurul orei 11:00 copiii au fost găsiți într-o groapă de pe teritoriul carierei de piatră din Micăuți.

Operațiunea a fost una dificilă, deoarece pe teritoriu nu avea acces niciun mihlic de transport, iar polițiștii au fost nevoiți să scoată copiii în brațe, după care i-au transportat cu automobilul de serviciu la cel mai apropiat punct medical pentru acordarea primului ajutor, de unde au fost preluați de ambulanță.

În urma cercetărilor s-a stabilit că minorii s-ar fi jucat în localitate apoi ar fi decis să plece pe teritoriul carierei de piatră din Micăuți. La un moment dat, în locul unde se aflau, un mal de pământ s-a surpat și copiii au căzut într-o groapă cu o adâncime de aproximativ 70-100 de metri, fiind loviți de bolovani.

Aceștia s-au aflat acolo pe parcursul întregii nopți, iar dimineață au fost găsiți și salvați de polițiști. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sâmbătă noaptea în centrul țării temperaturile au scăzut până la -8°C.

În prezent minorii primesc îngrijirile necesare, iar polițiștii investighează toate circumstanțele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *